Αποχώρηση Κάτσαρη από το ΠεΣυ με καταγγελίες για τη διαδικασία ψηφοφορίας- Διεκόπη το Συμβούλιο

Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2021 19:27

Με καταγγελίες για την διαδικασία που ακολουθείται στις ψηφοφορίες αποχώρησε από την κατεπείγουσα συνεδρίαση ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Κάτσαρης.

Ο κ. Κάτσαρης με αφορμή την ψηφοφορία για το θέμα της σταφίδας και από το γεγονός πως δεν ψήφισε ο ίδιος αλλά ο  Πρόεδρος του οργάνου, Μανώλης Σκαντζός ανέφερε από μόνος του πως ψηφίζει την κοινή πρόταση των μειοψηφιών, ενώ ο κ. Κάτσαρης ήθελε να ψηφίσει την πρόταση Γόντικα.Στη συνέχεια στο επόμενο θέμα για το σχέδιο “Ιόλαος” σχετικά με την πολιτική προστασία και την αντιμετώπιση των συνεπειών των πυρκαγιών ο κ. Κάτσαρης δήλωσε πως ο Πρόεδρος λειτουργεί αντιδημοκρατικά και αν συμβεί και πάλι το ίδιο σύστημα στις ψηφοφορίες να μην ακούγονται αυτοί που ψηφίζουν, να λένε δηλαδή “ναι ή όχι” θα χαλάσει ό,τι χρήματα έχει για να προσβάλλει τις αποφάσεις όλες που ψηφίζονται με αυτόν τον τρόπο.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα και μίλησε και αυτή για την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του κ. Σκαντζού, με αποτέλεσμα να διακόψει για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος, τονίζοντας πως δεν θα επιτρέψει να “βγαίνουν εκτός θέματος” οι σύμβουλοι.

Η αντιδημοκρατική, όπως καταγγέλθηκε από τους περιφερειακούς συμβούλους της μειοψηφίας, στάση του Προέδρου, οδήγησε να καταψηφιστεί το σχέδιο “Ιόλαος” για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πυρκαγιών, για το οποίο ο Περιφερειάρχης είπε μετά την ψηφοφορία, πως θα εφαρμοστεί έτσι και αλλιώς γιατί είναι κεντρική απόφαση και κεντρικός σχεδιασμός.