Αποδοκιμασίες Οδ. Κωνσταντινόπουλου για δηλώσεις Δανέλλη και η αντίδραση βουλευτών του Ποταμιού

Τη δημόσια αποδοκιμασία του βουλευτή Αρκαδίας της ΔΗΣΥ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου προκάλεσαν δηλώσεις που έκανε ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης ο οποίος, με συνέντευξή του σήμερα, είπε ότι το ΚΙΝΑΛ πρέπει να στηρίξει τη συμφωνία για την ονομασία της πΓΔΜ.

«Τίθεται θέμα συνοχής για το Κίνημα Αλλαγής, εάν η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν υπερψηφίσει μαζί με το Ποτάμι τη συμφωνία για το Σκοπιανό» ανέφερε ο κ. Δανέλλης στο ραδιόφωνο 24/7 και τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας, επισημαίνοντας ότι το Ποτάμι θα πρέπει να επανεξετάσει την απόφασή του για κοινή πορεία με το ΚΙΝΑΛ εάν η ΔΗ.ΣΥ καταψηφίσει τη λύση.



«Ξεκίνησε από βουλευτής του Συνασπισμού, έγινε στην πορεία ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μετά πήγε στο Ποτάμι, ενώ τώρα θέλει να γυρίσει πίσω», σχολίασε, μιλώντας στη Βουλή ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είπε και πρόσθεσε: «Εμείς που περάσαμε και παραμείναμε όρθιοι, λέμε σε όλους αυτούς ότι η πόρτα είναι ανοικτή και τα σκυλιά δεμένα».

Λίγο αργότερα ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς ανέφερε ότι δεν γίνονται αποδεκτές οι αναφορές του κ. Κωνσταντινόπουλου σε βάρος του συναδέλφου Σπύρου Δανέλλη και πρόσθεσε ότι το βήμα της Βουλής δεν είναι για να λύνονται εσωκομματικές συζητήσεις και διευθετήσεις. Ο κ. Μαυρωτάς εξέφρασε τη λύπη του γι΄αυτό που έγινε και εξέφρασε τη συμπαράσταση του στον κ. Δανέλλη, που ήταν απών από την αίθουσα και έτσι δεν είχε την ευκαιρία να απαντήσει στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολύ αργότερα από τα Ιωάννινα που βρισκόταν ο κ. Δανέλλης απάντησε στον κ. Κωνσταντινόπουλο και η απάντηση δημοσιοποιήθηκε με ανακοίνωση του Ποταμιού, που αναφέρει:

«Η απάντηση του Σπύρου Δανέλλη στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο

Από τα Γιάννενα για τη συμμετοχή μου σε εκδήλωση για το νομοσχέδιο Κλεισθένης Ι, έμαθα για την επίθεση του συναδέλφου Κωνσταντινόπουλου και τις υποδείξεις του για τις πολιτικές μου επιλογές.

Σε ό,τι αφορά το «Μακεδονικό» οι προσωπικές μου θέσεις είναι δημόσια διατυπωμένες από το μακρινό 1992. Οι απόψεις του κόμματος μου «Το Ποτάμι», ταυτόσημες και αταλάντευτες. Δεν θα μπορούσα όμως να αφήσω αναπάντητη την αήθη προσπάθεια απαξίωσής μου.

Το έχω ξαναπεί: προτιμώ να αλλάξω κόμμα, παρά αρχές και «πιστεύω». Δεν μετακινήθηκα ποτέ από τον χώρο των αρχών της Ανανεωτικής Αριστεράς και του πολιτικού φιλελευθερισμού. Δεν δίστασα ποτέ να υποστηρίξω τις απόψεις μου, όσο μειοψηφικές κι αν ήταν. Έμεινα σταθερός σε αυτές και δικαιώνομαι από τον χρόνο. Από τον ΣΥΝ έφυγα όταν στράφηκε στην κινηματική και ριζοσπαστική Αριστερά. Με το ΠΑΣΟΚ η σχέση μου μπήκε στο «ψυγείο», όταν ανέλαβε η νέα ηγεσία και η 8μελής του Ευρωομάδα μετατράπηκε σε… μονομελή. Το Ποτάμι ήρθε ως ο φιλόδοξος φορέας που θα κάλυπτε το κενό του προοδευτικού ευρωπαϊσμού. Που λοιπόν έγκειται η αναξιοπρέπεια για την οποία με εγκάλεσε ο «σύντροφος» Οδυσσέας; Με ποια ιδιότητα και γιατί από το βήμα της Βουλής;»

 

Προηγούμενο άρθρο«Το Κίνημα Αλλαγής θα αξιολογήσει το κείμενο της συμφωνίας και θα τοποθετηθεί»
Επόμενο άρθροΗ Ένωση Κεντρώων θα κάνει ό,τι μπορεί για να ακυρώσει τη συμφωνία με τα Σκόπια