Αποφάσεις Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης για ωράριο μουσικής και εκδηλώσεις (videos)

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 23:36

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Κοινότητας Τρίπολης την Παρασκευή 21/02 στις 20.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου με τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη τα οποία και πέρασαν χωρίς ιδιαίτερες αντιρρήσεις.

Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης είχε να κάνει με το τρίτο θέμα «Κατάργηση της με αριθ. 139/2014 απόφασης του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης περί “Έκδοσης κανονισμού λειτουργίας μουσικής – μουσικών οργάνων καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος” και ψήφιση νέας κανονιστικής διάταξης χρήσης και λειτουργίας μουσικών οργάνων/μουσικής με παρατεταμένο ωράριο στην Κοινότητα Τρίπολης Δήμου Τρίπολης».Ο κύριος Τσιοτίνας ζήτησε να γίνεται προσωρινή αφαίρεση άδειας του καταστήματος από το όργανο που την εκδίδει, αν και στην εισήγηση αναφέρεται πως αρμόδιος για την τελική πράξη είναι ο Δήμαρχος.

Επίσης, για καταστήματα που λειτουργούν σε κλειστό χώρο το ωράριο της μουσικής θα είναι μέχρι τις 3:00 τα ξημερώματα, ενώ για ανοικτού χώρου μέχρι τις 2:00, ανάλογα φυσικά με την περίοδο (χειμερινή-θερινή) και σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για τις ώρες κοινής ησυχίας.

Σχετικά με τo πρόστιμο που θα καλείται να πληρώσει ο παραβάτης την πρώτη φορά θα είναι 200 ευρώ, την δεύτερη 400 ευρώ, την τρίτη 800 ευρώ, μετά 2.000 ευρώ και τέλος θα μπαίνει το ζήτημα ανάκλησης της άδειας λειτουργίας.

Ακόμα, για το θέμα: «Γνωμοδότηση σχετικά με Δράσεις και εκδηλώσεις εορτασμού για τις Απόκριες και Καθαρά Δευτέρα 2020 στο Δήμο Τρίπολης» η κυρία Μανιάτη ψήφισε «παρούσα» και ο κύριος Κωτσίρος λευκό, ενώ όλοι συμφώνησαν ότι θα μπορούσε να υπάρχει χρονικά καλύτερη ενημέρωση.

Τα θέματα που συζητήθηκαν:

-Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε κατάστημα «καφενείο – μπαρ – οβελιστήριο» με την επωνυμία «Lisitsyna Marina του Leonid» που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δαβιάς και Πανός στην Τρίπολη.

-Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε κατάστημα «καφετέρια» με την επωνυμία «Προκόπος Γεώργιος του Φωτίου» που βρίσκεται επί της πλατείας Αγ. Βασιλείου αρ. 27 στην Τρίπολη.

-Κατάργηση της με αριθ. 139/2014 απόφασης του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης περί “Έκδοσης κανονισμού λειτουργίας μουσικής – μουσικών οργάνων καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος” και ψήφιση νέας κανονιστικής διάταξης χρήσης και λειτουργίας μουσικών οργάνων/μουσικής με παρατεταμένο ωράριο στην Κοινότητα Τρίπολης Δήμου Τρίπολης.

– Γνωμοδότηση σχετικά με Δράσεις και εκδηλώσεις εορτασμού για τις Απόκριες και Καθαρά Δευτέρα 2020 στο Δήμο Τρίπολης.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την συνεδρίαση: