Αποφάσισε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αρκαδίας για ψηφίσματα της πρόσφατης ΓΣ

Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019 20:07

Μετά τα ψηφίσματα της εκλογοαπολογιστική Γενικής Συνέλευσης της 16/10/2019, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Αρκαδίας την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019 με σκοπό να πάρει σχετικά αποφάσεις. Από τα συνολικά πέντε ψηφίσματα τρία πέρασαν ομόφωνα και δύο εξ αυτών απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία.

Αναλυτικά λοιπόν τα σχετικά ψηφίσματα αλλά και οι σχετικές αποφάσεις είχαν αναλυτικά ως εξής: 

  • Παράταξη της ΕΑΚΚ

« Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει ασυμβίβαστο ανάμεσα στην ιδιότητα του Αιρετού μέλους του ΠΥΣΔΕ και στην ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.

Έτσι και αλλιώς οι αιρετοί του ΠΥΣΔΕ οφείλουν να παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και να λογοδοτούν σε αυτές.

Καλούμε όλες τις παρατάξεις να αναλάβουν την ηθική δέσμευση να μην είναι το ίδιο πρόσωπο αιρετός και ταυτόχρονα μέλος του Δ.Σ.»

Απόφαση Δ.Σ. ΕΛΜΕ Αρκαδίας: Απορρίπτεται με ψήφους 4-3.

 

  • Δ.Σ. ΕΛΜΕ Αρκαδίας

«Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αρκαδίας αντιτίθεται κάθετα σε πρακτικές Διευθυντών σχολείων που περιορίζουν τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων. Οι συνάδελφοι δεν υποχρεούνται να εκτελούν καθήκοντα γραμματέως και οποιαδήποτε άλλη εργασία που δεν τους έχει ανατεθεί από το σύλλογο διδασκόντων.

Οποιαδήποτε αυθαιρεσία εκ μέρους των Διευθυντών θα μας βρίσκει μονίμως απέναντι.»

Απόφαση Δ.Σ. ΕΛΜΕ Αρκαδίας: Ομόφωνα δεκτό.

 

  • ΠΑΜΕ Αρκαδίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση  Πελοποννήσου στις 17 Οκτωβρίου 2019

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΔΔΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ!

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕΒΑΣΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

Επειδή το πρόβλημα με την αδιαφάνεια και την αυθαιρεσία στις τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και προκειμένου να γίνουν σεβαστά τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών.

Επειδή η ΔΔΕ Αρκαδίας από την 1 η Σεπτέμβρη δεν ανακοίνωσε τα λειτουργικά κενά, δεν κάλεσε τους συναδέλφους να κάνουν αιτήσεις προτίμησης, δεν ανακοίνωσε τα μόρια των συναδέλφων και προχώρησε με αδιαφανείς και αυθαίρετες διαδικασίες σε τοποθετήσεις παραβιάζοντας τη σχετική διαδικασία όπως προβλέπεται από τα Π.Δ. 50 και 100 (υπεράριθμοι, διάθεση, αποσπασμένοι, αναπληρωτές).

Καλούμε σε παράσταση Διαμαρτυρίας την Πέμπτη 17 Οκτώβρη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου στις 2 μ.μ.

Απαιτούμε:

 Να σταματήσουν τώρα η αυθαιρεσία και η αδιαφάνεια στην ΔΔΕ Αρκαδίας!

 Να αναρτώνται όλα τα κενά στη σελίδα της διεύθυνσης.

 Να γίνουν σεβαστά τα εργασιακά δικαιώματα όλων των συναδέλφων, μονίμων και αναπληρωτών.

 Να γίνονται οι τοποθετήσεις με τη διαδικασία που προβλέπεται από τα Π.Δ. 50 και 100.

Απόφαση Δ.Σ. ΕΛΜΕ Αρκαδίας: Απορρίπτεται με ψήφους 4-3.

 

  • Χρήστος Καρνέζης

Οικονομική ενίσχυση στην οικογένεια παιδιού με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Το νεοεκλεγέν Δ.Σ. να εκδώσει ψήφισμα εναντίον του πολέμου της Συρίας.

Απόφαση Δ.Σ. ΕΛΜΕ Αρκαδίας: Ομόφωνα δεκτά.

 

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 1ου ΕΠΑ.Λ. ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Εμείς οι καθηγητές του 1ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο. Περισσότερο από ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο νεοϊδρυθείς τομέας Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας δεν έχει το προσωπικό για να λειτουργήσει κανονικά(δεν υπάρχει ούτε ένας εκπαιδευτικός), ενώ υπάρχουν κενά και σε εκπαιδευτικούς μαθημάτων των τομέων Οικονομίας – Διοίκησης και Μηχανολογίας. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να έχουν χαθεί έως τώρα εκατοντάδες διδακτικές ώρες. Πρέπει ,εξάλλου, να σημειώσουμε ότι ο νέος τομέας έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο των μαθητών όσο και των γονέων τους, ο κατάλληλος εργαστηριακός εξοπλισμός υπάρχει ήδη στο σχολείο και η μη λειτουργία του εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών προκαλεί αλγεινή εντύπωση και δυσφημεί το σχολείο σε όλη την τοπική κοινωνία.

Αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη και επιβλαβής για τα παιδιά και τη μόρφωση τους. Ζητάμε λοιπόν το αυτονόητο, να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά εκπαιδευτικών.

Απόφαση Δ.Σ. ΕΛΜΕ Αρκαδίας: Ομόφωνα δεκτό.