Απόγνωση στους παραγωγούς της Αργολίδας από τις συνεχόμενες κλοπές

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 11:50

Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί της Αργολίδας, ανήμποροι να αντιδράσουν στα συνεχή κρούσματα κλοπών στα συγκροτήματα άρδευσης και αντιπαγετικής προστασίας της περιοχής. Τα τελευταία περιστατικά προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ήρας, Χάρη Μακρή.

«Το πρόβλημα εμφανίστηκε την τελευταία πενταετία και οι επιπτώσεις είναι σοβαρές, καθώς η ΔΕΗ αδυνατεί να επισκευάσει έγκαιρα τις βλάβες που προκαλούνται, ενώ την ίδια ώρα οι αγρότες αδυνατούν να ποτίσουν τα χωράφια τους. Πλέον υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μείνουν απότιστες οι πορτοκαλιές, εάν δεν λυθεί το πρόβλημα», τονίζει στην «ΥΧ».«Έχουν φτάσει στο σημείο να κλέψουν μέχρι και πίνακες, ενώ ένας παραγωγός έχει πέσει οκτώ φορές θύμα κλοπής του μετασχηματιστή. Το χειρότερο είναι ότι ο κόσμος δεν κάνει μηνύσεις, με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται επίσημα το πρόβλημα», συμπληρώνει.

Όπως εξηγούν οι παραγωγοί, για να αποκατασταθεί μια βλάβη απαιτείται πολλές φορές και ένας μήνας, με τον αριθμό των βλαβών εξαιτίας των κλοπών να έχει ξεπεράσει τις 100.

Πηγή: ypaithros.gr