Αποκαλύψεις Δ. Μακαρούνη στη ΔΡΤ για ένταξη γηπέδων σε ΕΣΠΑ και «Α. Τρίτσης», δημιουργία βοηθητικού στον Παναρκαδικό και άλλα! (video)

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 16:55

O Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Δημήτρης Μακαρούνης, μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης για τα θέματα των αθλητικών εγκαταστάσεων και των γηπέδων ποδοσφαίρου.

Ο κ. Μακαρούνης «αποκάλυψε» τις προσπάθειες που γίνονται (και είναι σε πολύ καλό δρόμο) ώστε να μπει στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας το γήπεδο των Φιλικών και σύντομα να έχουμε νέο χλοοτάπητα, μίλησε για το γήπεδο του Παναρκαδικού όπου μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» θα δημιουργηθεί ένα γήπεδο 8 επί 8 που θα δώσει την ευκαιρία στις ομάδες να προπονούνται, σημείωσε πως το γήπεδο της Τεγέας θα δοθεί στις ομάδες μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ενώ αναφέρθηκε στις αλλαγές που σχεδιάζονται στο ΔΑΚ ώστε το καλοκαίρι να είναι σε θέση να φιλοξενήσει ο Δήμος Τρίπολης Πανελλήνιους αγώνες στίβου!Για το θέμα του γηπέδου των Φιλικών (Αναστάσιος Μουκάκης), είπε:

«Έχουμε στην ουσία ένα γήπεδο, αυτό των Φιλικών, διότι το γήπεδο του Παναρκαδικού το έχουμε παραχωρήσει στην ομάδα που αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική. Ετσι λοιπόν, η Δημοτική ενότητα Τρίπολης έχει μείνει με ένα, ενώ υπάρχει και αυτό του Λεβιδίου που εξυπηρετεί τις ομάδες της περιοχής. Ενας Δήμος με τόση μεγάλη έκταση και πολλές ομάδες, θα έπρεπε να έχει περισσότερα γήπεδα και έχουμε το παράδειγμα της Κυνουρίας όπου συναντάμε σε κάθε χωριό και ομάδα, ένα αξιόλογο γήπεδο.

Πιστεύω πως μέσα στην τετραετία θα βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις μας και θα δημιουργήσουμε και νέα γήπεδα. Το γήπεδο των Φιλικών έχει τα προβλήματά του τα οποία οδεύουν σε λύση. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια, υπάρχει η μελέτη για αλλαγή τάπητα, μέσω ΕΣΠΑ και ο Δήμος θα προχωρήσει σε έργα βελτίωσης και στον φωτισμό και στον περιβάλλοντα χώρο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα το γήπεδο θα είναι πολύ καλύτερο.

Σχετικά με την πρόληψη για τον covid19, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας (εκτός των επίσημων παιχνιδιών) δεν θα μπαίνει κανείς στα αποδυτήρια. Θα γίνεται απολύμανση μετά το πέρας των αγώνων, αλλά υπάρχει το ζήτημα των πολλών αναμετρήσεων σε μία ημέρα. Εκεί, δεν θα μπορεί να γίνεται από επαγγελματία ο καθαρισμός διότι δεν είναι δυνατό να μείνουν κλειστά τα αποδυτήρια για όση ώρα χρειάζεται, αλλά θα υπάρχει ο εθελοντής του γηπέδου όπου θα προχωρά σε καθαρισμό με χλωρίνη κ.α. ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος».

Για τις εξελίξεις στο γήπεδο του Παναρκαδικού:

«Το γήπεδο του Παναρκαδικού δεν έχει αλλάξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εκτός από τον τάπητα. Η κατάσταση είναι τριτοκοσμική. Σε μία επίσκεψη που κάναμε με τον κ. Λαμπρόπουλο σχεδιάσαμε να φτιάξουμε νέα αποδυτήρια με νέα μελέτη. Επίσης, προσπαθούμε να εντάξουμε τον περιβάλλοντα χώρο στο πρόγραμμα «Αντώνιος Τρίτσης» ώστε να δημιουργηθεί ένα γήπεδο 8 επί 8 για να μπορεί να προπονείται και ο Παναρκαδικός αλλά και άλλες ομάδες».

Για το γήπεδο της Τεγέας, δήλωσε:

«Το γήπεδο της Τεγέας έπρεπε να ήταν έτοιμο ΧΘΕΣ. Αλλά ας δούμε μπροστά, πιστεύουμε πως τέλη Οκτωβρίου το γήπεδο θα παραδοθεί και οι ομάδες που το έχουν δηλώσει ως έδρα θα μπορούν να αγωνίζονται σε αυτό.

Επίσης, υπάρχει το γήπεδο της Νεστάνης όπου έχουμε ανακοινώσεις για να κατασκευαστεί εκεί ένα σύγχρονο γήπεδο. Καταλαβαίνετε, πως έστω και της Τεγέας να ήταν έτοιμο, τα πράγματα θα ήταν ευκολότερα για τις ομάδες και δεν θα είχαμε αυτήν την κατάσταση στο γήπεδο των Φιλικών».

 

Για το ΔΑΚ ανέφερε:

«Τέλος, το ΔΑΚ είναι ένα στολίδι για τον Δήμο μας με κλειστό κολυμβητήριο, κλειστό γήπεδο μπάσκετ και στίβο τέτοιων διαστάσεων που μπορούν να φιλοξενηθούν μεγάλες διοργανώσεις. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου και σε σύντομο διάστημα θα γίνει μελέτη και δημοπράτηση για το ταρτάν και τις κερκίδες. Πιστεύουμε πως το καλοκαίρι θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει μέχρι και Πανελλήνιους αγώνες στίβου και αυτός είναι ο στόχος μας».

“Ευχή μου, να προσθέσω, είναι να λειτουργήσουν χωρίς πρόβλημα τα σχολεία καθώς έτσι θα γεμίζουν και τα στάδια και τα γήπεδα. Ας τηρήσουμε τα υγειονομικά μέτρα, τα παιδιά προσαρμόζονται ευκολότερα από εμάς και μακάρι να έχουμε μία καλή χρονιά”.