Αποκαλυπτικός Παπανικολάου στη ΔΡΤ: «Στις απειλές απαντώ με Eurobasket 2025 και Παγκόσμιο 3on3»

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 17:03

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου, μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη διοίκηση πρωτοδικείου και την δικαίωση της πλευράς Βασιλακόπουλου, ενώ ήταν αποκαλυπτικός σχετικά με όσα σχεδιάζει για να έρθουν μεγάλες διοργανώσεις στη χώρα μας.

Οι δηλώσεις του στη ΔΡΤ:Για την δικαίωση της πλευράς Βασιλακόπουλου και τις εκλογές της ΕΟΚ:

«Υπήρχε μία διοίκηση νόμιμη με απαρτία και πλειοψηφία και μία που ήταν παράνομη. Εχει εκτεθεί πάρα πολύ ο κύριος Φάνης Χριστοδούλου, έχει εξαφανιστεί και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπήκε σε αυτήν τη διαδικασία και γιατί την αποδέχτηκε. Θα περίμενα να κάνει κάποια δήλωση ή κάποια ενέργεια. Δυστυχώς, εκλείπει η ευθιξία και στην πολιτική και στην δημόσια διοίκηση.

Σχετικά με τις εκλογές το καταστατικό είναι σαφές. Οι εκλογές γίνονται με φυσική παρουσία και μόνο από την γενική συνέλευση μπορεί να αλλάξει κάτι και να αποφασίσει κάτι διαφορετικό. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση είναι παράνομη και δεν μπορεί η διοίκηση του πρωτοδικείου να προχωρήσει σε παράνομες ενέργειες.

Επίσης, περιμένουμε να ανοίξει το μητρώο, είναι παράλογο να παραμένει κλειστό από τέλη Δεκεμβρίου. Υπάρχουν σωματεία που περιμένουν να εγγραφούν. Αν και θεωρώ πως θα έπρεπε να είναι ευκολότερη η διαδικασία. Δηλαδή με αθλητική αναγνώριση και ενεργή συμμετοχή. Στις εκλογές όταν πάμε να ψηφίσουμε δεν δείχνουμε φορολογική ενημερότητα, παίρνουμε μόνο την ταυτότητά μας.

Ετσι, λοιπόν, πρέπει να γίνει και στα σωματεία. Άλλο οι εκλογές και άλλο κάποια οικονομική ενίσχυση ή κάποια επιχορήγηση. Τότε, ναι, τα κριτήρια πρέπει να είναι αυστηρά. Το δικαίωμα της ψήφου όμως είναι κάτι διαοφρετικό. Αν δεν ανοίξει το μητρώο, πιστεύω πως τα σωματεία θα καταφύγουν στη δικαιοσύνη και θα δικαιωθούν όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν».

Πώς θα πάμε από τα δικαστήρια στη συνεργασία και στις μεγάλες διοργανώσεις;

«Κάποιοι απειλούν συνεχώς με δικαστήρια και παράνομες διοικήσεις και κάποιοι έχουν όραμα και στόχους. Στόχος μου λοιπόν είναι να διοργανώσει η χώρα μας το Eurobasket 2025 σε τέσσερις επαρχιακές πόλεις και η τελική φάση να γίνει στην Αθήνα. Θα ήθελα η Εθνική μας να παίξει στη Θεσσαλονίκη τον όμιλό της. Επίσης, ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα 3on3 κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης ή στο Καλλιμάρμαρο. Εμείς μιλάμε για μεγάλα πράγματα και άλλοι για παράνομες διοικήσεις και δικαστήρια.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά φιλοσοφίας. Θέλω να μιλάω με ειλικρίνεια και με τη γλώσσα της αλήθειας στα σωματεία. Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Στόχος μου είναι να ενισχύσω τα ερασιτεχνικά σωματεία και να τα διευκολύνω. Επίσης, να κάνω ένα Εθνικό σχέδιο ανάπτυξης και φυσικά να φέρω μεγάλες διοργανώσεις. Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση στο σχέδιό μας».

Η συνέντευξή του στον Κώστα Μακαρούνη: