Αποκλεισμένο χωριό στην Αρκαδία από την έλευση του χιονιά!(vid)

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013 13:31

Την εμφάνισή του στην Αρκαδία έκανε, για πρώτη φορά το φετινό χειμώνα, ο χιονιάς. To χιόνι έχει φτάσει τις τελευταίες ώρες μέχρι τις παρυφές της Τρίπολης, ενώ χιονίζει στα ορεινά της Πελοποννήσου, στη Βυτίνα το έχει «στρώσει», ενώ στο Μαίναλο το χιόνι έχει φτάσει τα 20 εκατοστά.Η περιφέρεια Πελοποννήσου και ο δήμος Τρίπολης με τα  συνεργεία τους είναι σε επιφυλακή και ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες δύσκολες καταστάσεις συνεπεία του χιονιού, ενώ γι’ αυτό το λόγο έχουν μισθωθεί και αυτοκίνητα από το δήμο. Ήδη πάντως έχει ξεκινήσει ο αποχιονισμός του οδικού δικτύου ευθύνης του δήμου, τόσο σε Βλαχοκερασιά όσο και σε Φάλανθο.

Η χιονόπτωση έχει ως συνέπεια να αποκλειστεί το χωριό Κοσμάς στην Νότια Κυνουρία, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στα χωριά του Φαλάνθου διεξάγεται με δυσκολία, αλλά χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες. Ακόμα, χιονόπτωση υπάρχει σε ορεινή Κορινθια και Λακωνία και τα οχήματα που κινούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου θα πρέπει να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες ωστε να τις χρησιμοποιήσουν, όταν και αν αυτό απαιτηθεί, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Χιονόπτωση σημειώνεται και στην ΕΟ Τρίπολης – Σπάρτης, με την κυκλοφορία πάντως να διεξάγεται κανονικά σε όλο το εθνικό δίκτυο, ενώ αυξημένη ετοιμότητα υπάρχει στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα.

Δηλώσεις έκανε ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Δείτε φωτο από Βυτίνα