ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | Σε απευθείας μετάδοση από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης άνοιξε εκ νέου τις πύλες του το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα (vid & ph)

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 20:56

Σε απευθείας μετάδοση αποκλειστικά από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, άνοιξε εκ νέου τις πύλες του το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα Αρκαδίας.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Στάθης Κούλης, μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο, πρώην βουλευτή και Ταμία του Συλλόγου “Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνα” Θανάσης Πετράκος, την εικαστικό, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου και υπεύθυνη λειτουργίας του μουσείου Κατερίνα Χαντζηγιαννούλη και τον αντιδήμαρχος Δ.Ε. Δημητσάνας, Δημήτρη Καζά, αφού ευχήθηκαν στο Μίκη Θεοδωράκη να είναι καλά και να έχει υγεία, άνοιξαν συμβολικά, αλλά συνάμα και ουσιαστικά την πόρτα του μουσείου, επαναλειτουργόντας το Μουσείο στην Ζάτουνα.Η Ζάτουνα που υπήρξε τόπος εξορίας, αλλά και τόπος δημιουργίας για το Μίκη Θεοδωράκη, αποτελεί πλέον σημείο προορισμού για όσους αγαπούν το μεγάλο έλληνα δημιουργό και το έργο του.

Το Μουσείο επαναλειτουργεί σήμερα ημέρα γενεθλίων του Μίκη Θεοδωράκη και στην νέα του εκκίνηση φιλοξενεί πολλά νέα εκθέματα από το αρχείο που ο ίδιος ο δημιουργός έχει προσφέρει.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, ανακοίνωσε κατά την διάρκεια των δηλώσεών του, ότι έχει κατατεθεί πρόταση για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” της δημιουργίας και ψηφιακού μουσείου.

Να σημειώσουμε ότι το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνα θα είναι ανοικτό καθημερινά 7με 9 κάθε απόγευμα.