Απόκριες στο Βαλτεσινίκο με το Σύλλογο Νέων “Η Αναγέννηση”

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 08:54

O Σύλλογος Ακαδημαϊκών Νέων Βαλτεσινίκου «Η Αναγέννηση» σας καλεί και φέτος να γιορτάσουμε το τελευταίο σαββατοκύριακο των Αποκριών (12-14/03) όλοι μαζί στο Βαλτεσινίκο, ξεφαντώνοντας και τιμώντας παραδοσιακά έθιμα του τόπου μας.
Επειδή πολλοί από εμάς μένουν στην Αθήνα και δυσκολεύονται να έρθουν στο χωριό, αποφασίσαμε να διαθέσουμε και φέτος πούλμαν, με χαμηλή τιμή. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε από νωρίς το ενδιαφέρον σας σχετικά με το πούλμαν για να υπολογίζουμε τον αριθμό των ατόμων και το μέγεθος του πούλμαν.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2114085749, 6941553204
fb: https://www.facebook.com/groups/anagennisis/
email: silogosanagenisis@gmail.com
Προλάβετε…
Το πούλμαν θα ξεκινήσει Σάββατο πρωί (12/03)και θα επιστρέψει Καθαρά Δευτέρα (14/03) απόγευμα. Το πούλμαν θα περάσει και από την Τρίπολη εάν υπάρξει ενδιαφέρον και από συγχωριανούς μας που κατοικούν εκεί.
Ο Πάνας που λατρευόταν στην Αρκαδία, λέγεται ότι είδε και αγάπησε την πανέμορφη νύμφη Σύριγγα, κόρη του ποτάμιου θεού Λάδωνα, που για να του ξεφύγει και να σωθεί ζήτησε απ’ τον πατέρα της να τη μεταμορφώσει σε καλάμι. Τότε ο Πάνας έκοψε μερικά καλάμια και έφτιαξε την σύριγγα, ένα μουσικό όργανο που χρησιμοποιούσε μόνο αυτός για να την έχει πάντα κοντά του. Όταν έπαιζε ο Πάνας, ο ψίθυρος των δέντρων σταματούσε κι ο θόρυβος των νερών που κυλούσαν έσβηνε στο άκουσμα του μελωδικού ήχου της σύριγγας. Και τότε, Νύμφες, Χάριτες και Ώρες, συνεπαρμένες από το γλυκό ήχο της καλαμένιας του φλογέρας, σήμαναν το ξεκίνημα του χορού..
Για άλλη μια φορά ο Πάνας σημαίνει
με την μελωδική του φλογέρα και το γλέντι ξεκινά..