Αποτελέσματα Σκακιστικού Πρωταθλήματος Τρίπολης 2020(ph)

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 11:09

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν χθες στο Ξενοδοχείο Μαίναλον, οι αγώνες Rapid για το Πρωτάθλημα Τρίπολης 2020.

Συμμετείχαν συνολικά 27 σκακιστές και σκακίστριες.

Οι αγώνες έγιναν με το Ελβετικό Σύστημα σε 7 γύρους.

Στην Γενική Κατηγορία την 1η θέση πήρε ο βασικός προπονητής των νέων αθλητών και αθλητριών του Σ.Σ.Τ., Κουτουζώφ Γιάννης με 6 βαθμούς (5 νίκες, 2 ισοπαλίες)· 2ος ήταν ο Μπουρνάκας Αλέξης 5 ½ (5 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα) σε ισοβαθμία με τον Γιαννούλη Ηλία (4 νίκες, 3 ισοπαλίες).Στην κατηγορία κάτω των 16, 1ος ήταν ο Βουτυρίτσας Χρήστος (4 βαθμοί) σε ισοβαθμία με τον 2ο ΜπουρνάκαΙάσονα (4) και 3ος ο Φαράντος Γιάννης (3 βαθμοί).

Αντίστοιχα στα κορίτσια – κάτω των 16 – η σειρά ήταν: 1η –Τουλούμη Δήμητρα, 2η –Κοσμοπούλου Σοφία και 3η – Τζιντή Κωνσταντίνα.

Στην κατηγορία κάτω των 12, 1ος ήταν οΚαραφωτιάς Νικόλαοςμε την εξαιρετική επίδοση των 5 βαθμών και μάλιστα σε ισοβαθμία με τον 2ο Καλοπίση-ΛόντοΧαράλαμπο(5 βαθμοί επίσης) ενώ 3ος ήταν ο Καλοπίσης-Λόντος Αναστάσιος με 4 βαθμούς.

Στα κορίτσια κάτω των 12, 1η ήταν η Περδίου Μαρία-Παναγιώτα, 2η η Αγγελάκη Εμμανουέλα και 3η η Τζιντή Λύδια.

Δόθηκαν κύπελλα και μετάλλια στους πρωτεύσαντες και διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.

Το «Μαίναλον Café» ήταν χορηγός της εκδήλωσης και ο Σ.Σ.Τρίπολης ευχαριστεί ιδιαίτερα για την ευχάριστη φιλοξενία.

Στην κοπή της πίτας παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και ο Σύλλογος τους ευχαριστεί θερμά.

Η διοικητική ομάδα του Σ.Σ.Τ. θα προσπαθεί πάντα να δουλέψει με γνώμονα την προαγωγή του αθλήματος του σκακιού συνεργαζόμενη με κάθε φορέα που μοιράζεται τον ίδιο σκοπό.  

————————————————–

[Σημείωση: υπάρχουν ειδικά κριτήρια που εφαρμόζονται στις περιπτώσεις ισοβαθμίας στους αγώνες με Ελβετικό Σύστημα που είναι διεθνώς αναγνωρισμένοι και είναι ενσωματωμένοι στο λογισμικό που χρησιμοποιείται σε όλους τους σκακιστικούς αγώνες παγκοσμίως. Το Ελβετικό Σύστημα έχει επινοηθεί ώστε να μπορούν να λάβουν μέρος πολλοί αθλητές και να γίνεται περιορισμένος αριθμών αγωνιστικών – στην περίπτωσή μας – 7 γύροι με 27 συμμετέχοντες.]