Αργολίδα: Στη «φάκα» εγκληματική ομάδα που έκλεβε οχήματα

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 19:02
Φωτο αρχείου

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές και απόπειρες κλοπών οχημάτων στο Άργος Αργολίδας και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Άργους- Μυκηνών Αργολίδας.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής σε οχήματα.Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, τρείς (3) ημεδαποί, ηλικίας 17, 19 και 19 ετών, αντίστοιχα, όλοι τους μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν (1) 35χρονο ημεδαπό, καθώς και άγνωστους συνεργούς τους.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από την 10.6.2016 είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών οχημάτων.

Ειδικότερα, προχθές (20.7.2016) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος Αργολίδας, οι ανωτέρω αφαίρεσαν όχημα ημεδαπής  και τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση,  αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Άργους και Τρίπολης, εντοπίστηκαν χθες (21.7.2016) το πρωί, στην Τρίπολη Αρκαδίας, ο 17χρονος και οι δύο (2) 19χρονοι, να επιβαίνουν σε όχημα και συνελήφθησαν, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατά το χρονικό διάστημα από την 10.6.2016 έως την 20.7.2016, στο Άργος Αργολίδας και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Άργους- Μυκηνών Αργολίδας, διέπραξαν ακόμη δύο (2) κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπής, οχημάτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, καθώς και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.