Αρκάδες επιχειρηματίες έμαθαν για την εξαγωγή των προϊόντων τους σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Σουηδία (video)

Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019 22:34

Ο Οργανισμός Enterprise Greece και το Επιμελητήριο Αρκαδίας με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών, διοργάνωσαν ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Ενίσχυση της Εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Αγορά» την Τετάρτη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των επιχειρήσεων της Πελοποννήσου για τις συνθήκες και τις απαιτήσεις των αγορών της Γερμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Σουηδίας και τις ευκαιρίες εξαγωγής προϊόντων και υπηρεσιών. Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν Οικονομικοί και Εμπορικοί Σύμβουλοι των Πρεσβειών της Ελλάδας σε Βερολίνο, Μόναχο, Λονδίνο, Στοκχόλμη.

Ο κ.Μένος Αγγελάκης, διευθυντής προβολής και προώθησης στο Enterprice Greece, βρέθηκε στην Τρίπολη, όπου και δήλωσε αναφορικά με την εκδήλωση: “Με το Επιμελητήριο έχουμε κάνει και άλλες εκδηλώσεις.Στηρίζουμε τα αρκαδικά προϊόντα.Το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών της Αρκαδίας είναι σημαντικό, ιδιαίτερα στο χώρο του κρασιού”.

Στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας μίλησε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ.Τρουπής. “Πήραμε την πρωτοβουλία αυτή για να ενημερωθεί ο επιχειρηματικός κόσμος για τις εξαγωγές”, τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ στην εισαγωγική του τοποθέτηση επεσήμανε την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας ενός συνεδριακού κέντρου στην Τρίπολη.

Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο πρώην πρόεδρος του Enterprice Greece κ Χρήστος Στάικος, ο οποίος ανέφερε: “Το 2018 είχαμε ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών στη χώρα μας. Πρέπει να ενισχύσουμε τις εξαγωγές για να έχουμε μια στέρεη, δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη για τη χώρα μας”.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο κ. Αγγελάκης μίλησε για τις επόμενες δράσεις και πρωτοβουλίες του οργανισμού, ένα σημαντικό μέρος των οποίων αφορούν στον τομέα του κρασιού, ενώ όπως είπε θα γίνουν και στοχευμένες δράσεις – συναντήσεις για τα τυροκομικά προϊόντα.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί…