Οι Αρκάδες Ηλιούπολης τίμησαν τον αείμνηστο Δήμαρχο από τα Τρόπαια Δημήτρη Κιντή

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 08:31

Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 το πρωί στα πλαίσια του 10ημέρου εορτασμού για τα 53 χρόνια του Δήμου, ο Σύλλογος Αρκάδων Ηλιούπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Ηλιούπολης, διοργάνωσαν εκδήλωση τιμής και μνήμης στον αλησμόνητο Δήμαρχο Δημήτρη Κιντή. Σε μια κατάμεστη αίθουσα με πολύ ενδιαφέρον και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε αυτή η πολύ πετυχημένη εκδήλωση.

Στην σημερινή δύσκολη εποχή μας, όπου οι διανθρώπινες σχέσεις περνάνε κρίση και τα κύρια και βασικά ενδιαφέροντα των ανθρώπων εντοπίζονται κυρίως στις βιοτικές μέριμνες, ενώ η πίστη στις αξίες παραθεωρείται και η αξία της πίστης στα ιδανικά, τις αρετές και τις μεγάλες μορφές αμφισβητείται, η προβολή και παρουσίαση ανθρώπων σαν τον αείμνηστο Δήμαρχο Δημήτρη Κιντή είναι αναγκαία κι απαραίτητη, πολύτιμη και πολλαπλώς ωφέλιμη.
Μνημονεύσαμε και τιμήσαμετον αναμορφωτή Δήμαρχο της Ηλιούπολης, τον Δήμαρχο Σύμβολο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Ηλιούπολη, τον Άνθρωπο, τον Αγωνιστή, τον Δήμαρχο, Δημήτρη Κιντή. 

kintis d.
Γεννήθηκε στα Τρόπαια Αρκαδίας το 1922 και ήταν το πρώτο από τα έξι παιδιά του Γιώργου και της Βασιλικής Κιντή. Το 1939 γράφτηκε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και με την κήρυξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου στις 28 Οκτώβρη 1940, κάθε σκέψη για συνέχιση των σπουδών, αναβλήθηκε για αργότερα.
Με την δημιουργία του κινήματος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ προσχώρησε από τους πρώτους στις οργανώσεις του ΕΑΜ (1941) και της ΕΠΟΝ (1943) και πήρε ενεργό μέρος στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.
Λίγο μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας, το Φλεβάρη του 1945, ήρθε στην Αθήνα με σκοπό να συνεχίσει τις σπουδές που είχε διακόψει λόγω της κήρυξης του ελληνοϊταλικού πολέμου.
Το Φλεβάρη του 1949 συνελήφθη από την Ασφάλεια Αθηνών για την αντιστασιακή του δράση στη Κατοχή και μεταφέρθηκε στις φύλακες της Τρίπολης προκειμένου να δικαστεί.
Μαζί με τον Δημήτρη Κιντή, ήταν συγκατηγορούμενοι 50 αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, μεταξύ αυτών και ο Ευάγγελος Μαχαίρας, πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.
Έγκλημα τους η συμμετοχή στην Εθνική Αντίσταση και ο αγώνας τους ενάντια στους ξένους κατακτητές και στους ντόπιους συνεργάτες τους.
Το 1978, εκφράζοντας μια νέα δυναμική συμμαχία κοινωνικών δυνάμεων, εκλέχτηκε για πρώτη φορά Δήμαρχος Ηλιούπολης.
Επανεκλέχθηκε πανηγυρικά το 1982 και το 1986.
Ο Δημήτρης Κιντής έθεσε σε όλη την δωδεκαετή θητεία του, το «εμείς» πάνω από το «εγώ», την πολιτική με Π κεφαλαίο, πάνω από μικροσυμφέροντα και μικροπολιτικές.
Αφιερώθηκε ολοκληρωτικά, ψυχή τε και σώματι, στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, στη βελτίωση των συνθηκών ζωής, των αθλητικών χώρων, του πολιτιστικού κινήματος καθώς και στην δημιουργία έργων υποδομής, που τόσο ανάγκη είχε τότε η πόλη. Πέθανε στις 22 Δεκεμβρίου 1995.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε:
 Χαιρετισμό του Προέδρου Συλλόγου Αρκάδων Ηλιούπολης Κο Νίκου Αντζινά
 Χαιρετισμό του Δημάρχου του Δήμου Ηλιούπολης Κο Βασιλείου Βαλασσόπουλου
 προβολή Βίντεο «Δημήτρης Κιντής» με επεξεργασία από τον Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Πάνο Αναγνωστόπουλο δηλαδή του ομιλούντος
 ομιλία από τον Κο Αριστομένη Κιντή αδελφό του Αείμνηστου Δημάρχου ο οποίος θα μιλήσει για την ζωή του, εκτός τους Δημαρχιακούς χρόνους, και
 ομιλία από τον Κο Λευτέρη Μακρυκώστα, τελευταίο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου επί Δημαρχίας του Αείμνηστου Δημάρχου, ο οποίος θα μιλήσει για τον Κιντή ως Δήμαρχο.

Συντονιστής της εκδήλωσης ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Πάνος Αναγνωστόπουλος.
Χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Πρόεδρος των Αρκάδων Ηλιούπολης Νίκος Αντζινάς και ο Δήμαρχος Δήμου Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος τονίζοντας για το ήθος, την αγωνιστικότητα, την ακεραιότητα, την εντιμότητα, την μεθοδικότητα, την ανιδιοτέλεια, τα ιδανικά …… του ανδρός.
Επίσης μίλησε εκτός προγράμματος για τον αείμνηστο Δήμαρχο ο πρώτος Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Ηλιούπολης και σήμερα Επίτιμος Πρόεδρος, ο Κος Νίκος Δούρος, για την συνεργασία του και την προσπάθεια ολοκλήρωσης της ίδρυσής του σε συνεργασία με τον Δημήτρη Κιντή ο οποίος προσέφερε δωρεάν τα διαδικαστικά και τις νομικές υπηρεσίες του.
Περιεκτικότατοι και κατατοπιστικοί οι ομιλητές της εκδήλωσης Αριστομένης Κιντής και Λευτέρης Μακρυκώστας.
Κατά κοινή ομολογία των παρευρισκομένων η εκδήλωση εστέφθη από επιτυχία δίνοντας τα εύσημα στον Σύλλογο για την προσπάθειά του και την παρουσίαση.

Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση:

Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά 50% Αρκάδας εκ μητρός εκπροσώπησε ο Σύμβουλός του Αρκάδας Νίκος Κωστόπουλος
Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βαλασόπουλος Βασίλης
ΟΔήμαρχος Δήμου Γορτυνίας Γιαννόπουλος Γιάννης
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολη Σεφτελής Κώστας
Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καραντίδης Δημήτριος
Η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Κουρή Μαρία
Ο Πρώην Δήμαρχος τέως Δήμου Λαγκαδίων και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Γορτυνίας Κούλης Ευστάθιος
Οι Επικεφαλείς των παρατάξεων του Δήμου:
Της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Τσατσούλη Τασία
Της «Ηλιούπολης πάμε μπροστά» Ευσταθίου Τάσος και Κουρής Μιχάλης, Γιαννόπουλος Γιάννης, Αθανασίου Αθανάσιος
Του «Ενωτικού Αυτοδιοικητικού κινήματος» Πανταζόπουλος Δημήτριος
Ο Αντιδήμαρχος Καλαρύτης Χρήστος
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Αντζινάς Γιάννης, Βιδάλης Παναγιώτης, Ψαρόπουλος Ευστάθιος, Σερέτη Χριστίνα, Κορμά Δήμητρα και Πούλος Ιωάννης
Την Παναρκαδική Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας Πάνος Αναγνωστόπουλος και ο Μπάζιος Αλέξανδρος
Τον Σύλλογο Τροπαιατών ο Γενικός Γραμματέας Χήτος Γεώργιος και ο Κιντής Χρήστος
Τον Σύλλογο Κρητών Ηλιούπολης ο Κοντοές Νικόλαος»
Ομάδα του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης
Τον Σύλλογο Αρκάδων Ι. Ναού Αποστόλου Παύλου ο Φωτόπουλος Ανδρέας
Τον Πολιτιστικό Μουσικοφυσιολατρικό όμιλο «ο Παν» Καραχάλιος Βασίλειος
Κι ο Δημοσιογράφος της εφημερίδας «Γορτυνία» Σταφυλάς Μπάμπης

Μήνυμα έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Γιαννακούρας Ευάγγελος το οποίο και διαβάστηκε.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί:
Τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ηλιούπολης
Την οικογένεια Κιντή
Τον πρώην κοινοτάρχη Τροπαίων Κουτσιαρά Γιάννη
Τον Δημήτρη Γκογκορώση Δημήτριο
Το κατάστημα iziBuy Κολομβούνη
Τους ομιλητές μας
Και όλες και όλους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                Ο Γεν. Γραμματέας

Αντζινάς Νικόλαος                               Αναγνωστόπουλος Πάνος