Αρκαδία: Εξιχνιάστηκαν κλοπές και απόπειρες κλοπών σε σπίτια και κατάστημα

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016 12:14

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, είκοσι μία (21) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οικίες και κατάστημα, στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ένας (1) 27χρονος, δύο (2) 29χρονοι και ένας (1) 33χρονος, από τους οποίους ο 27χρονος, βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε Καταστήματα Κράτησης, για παρόμοια αδικήματα.Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

Επιπλέον, η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει και ακόμη δύο (2) αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 21 και 35 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συστηματική και εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο 27χρονος, οι 29χρονοι και ο 33χρονος, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας κατά το χρονικό διάστημα από τη 22.3.2015 έως την 28.4.2015, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Βόρειας Κυνουρίας και Νότιας Κυνουρίας Αρκαδίας, διέπραξαν συνολικά, δώδεκα (12) κλοπές και οκτώ (8) απόπειρες κλοπών σε οικίες, σε δύο (2) από τις οποίες, αφαίρεσαν και δύο (2) οχήματα, αντίστοιχα, καθώς και μία (1) κλοπή σε κατάστημα.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, είδη ένδυσης και υπόδησης, καθώς και δύο (2) οχήματα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, όπως προέκυψε οι ανωτέρω προμήθευαν, δύο (2) ομοεθνής τους, ηλικίας 21 και 35 ετών, με μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.
Η σχηματισθείσα δικογραφία, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η ταυτοποίηση των συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.