Αρκαδία | Κάθε πότε θα λειτουργούν τα ιδιωτικά ιατρεία

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020 10:41

Με ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, ιατρός ακτινοδιαγνώστης, Βασίλης Ψυχογιός και ο Γραμματέας, ιατρός πνευμονολόγος, Θεοχάρης Αναγνωστάκος, δίνουν μια σειρά οδηγιών για τον τρόπο λειτουργίας των ιδιωτικών ιατρείων. Ειδικότερα και όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,Όλοι μας βιώνουμε, αυτές τις ημέρες, τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού covid-19.

Καλούμαστε όλοι μας να λειτουργήσουμε με ψυχραιμία, υπεύθυνα & με επαγγελματισμό, εναρμονισμένοι απόλυτα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, προστατεύοντας τη Δημόσια Υγεία & δίνοντας ταυτόχρονα το καλό παράδειγμα στην κοινωνία μας.

Σας συστήνουμε να ακολουθήσετε τις κάτωθι οδηγίες :

1) Προσπαθήστε να λειτουργήσετε τα ιατρεία σας ΜΟΝΟ με προγραμματισμένα ραντεβού.

2) Ασθενείς που χρειάζονται συνοδό για να προσέλθουν, αυστηρά ΜΟΝΟ με έναν συνοδό.

3) Σε τηλεφωνική επικοινωνία με ασθενή σας που εμπίπτει στην κατηγορία ύποπτου κρούσματος, τον κατευθύνετε να επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ (στο 1135).

4) Ο χώρος αναμονής θα πρέπει να αερίζεται & να καθαρίζεται επαρκώς, να υπάρχει συσκευασία απολυμαντικού & δοχείο απορριμμάτων με αλλαζόμενη σακούλα. Να απομακρυνθούν περιοδικά & φυλλάδια. Εάν υπάρχει συσκευή παροχής πόσιμου νερού, να  χρησιμοποιούνται κύπελλα σε θήκη.

5) Να τηρείτε σχολαστικά τα προληπτικά μέτρα ατομικής υγιεινής, τόσο κατά την εξέταση του ασθενούς, όσο & μετά από αυτή.           

6) Να καθαρίζετε επαρκώς τα όργανα & τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείτε.

7) Συνάδελφοι με προβλήματα υγείας όπως των ευπαθών ομάδων, καλό θα ήταν να αποφύγουν τη λειτουργία του ιατρείου τους, προστατεύοντας πρωτίστως τον εαυτό τους.

Σας ενημερώνουμε ότι στον ΕΟΔΥ λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικά για Ιατρούς.

Επίσης, από 14-3-2020, στον ΠΙΣ, θα λειτουργεί Help-desk μόνο για Ιατρούς που αναζητούν συμβουλές για τη διαχείριση ύποπτων περιστατικών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας, για το επόμενο χρονικό διάστημα, θα παραμένει ανοιχτός & τα Σαββατοκύριακα, για να καλυφθεί κάθε ανάγκη για επικοινωνία & ενημέρωσή σας.

Καλούμαστε όλοι μας να δώσουμε μια μάχη συντεταγμένα με αποκλειστικό γνώμονα τη Δημόσια Υγεία. Θερμή παράκληση, να αποφεύγεται η δημοσιοποίηση προσωπικών απόψεων & εκτιμήσεων σχετικά με τη διαχείριση της επιδημίας, ώστε να αποφύγουμε τη δημιουργία σύγχυσης & αισθήματος πανικού στην κοινότητα & αμφισβήτησης προς τον Ιατρικό κόσμο.

Οποιαδήποτε παρατήρηση ή πρότασή σας, θα ήταν δόκιμο να κοινοποιείται στον Ιατρικό Σύλλογο, προκειμένου να διορθωθούν ενδεχόμενες παραλήψεις».