Αρκαδία | Μετά το χαλάζι και τις καταστροφές σε καλλιέργειες έρχεται…καύσωνας! (ph)

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018 13:42

Εν αναμονή της καταγραφής των ζημιών από τον ΕΛΓΑ

Δεν είναι η πρώτη φορά, που στην Αρκαδία, ο καιρός τέτοια εποχή, προκαλεί προβλήματα στους αγρότες και όχι μόνο.Χθες, Κυριακή 3 Ιουνίου, το χαλάζι που έπεσε σε πολλές περιοχές προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες.

Το μέγεθος του, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες ήταν σε μέγεθος καρυδιού, και παρόλο που η διάρκεια της χαλαζόπτωσης δεν ήταν μεγάλη, ήταν εντούτοις ικανή, να κάνει ζημιές.

Οι κατ’ επάγγελμα αγρότες μετρούν για μία ακόμα φορά πληγές και προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί, αφού όσον αφορά τυχόν αποζημιώσεις αυτές παίρνουν χρόνο.

Οι φωτογραφίες είναι από τον Σύλλογο Αστροφυσικής Ασέας και από την κα. Τσεκούρα Δέσποινα (μας τις παραχώρησε ευγενικά). Προέρχονται από την περιοχή της ΔΕ Βαλτετσίου, όπου οι καταστροφές είναι εκτεταμένες (Αραχαμίτες, Ασέα, Αθήναιο, Δάφνη, Δόριζα, Αμπελάκι, Παλαιόχουνη κλπ). Είναι χαρακτηριστικό πως το χαλάζι προκάλεσε ζημιές και στο Αστεροσκοπείο της Ασέας, ενώ κάτοικοι μας είπαν πως σκέπαζαν τα οχήματά τους για να μην προκληθούν λακουβίτσες σε αυτά από την σφοδρότητα της χαλαζόπτωσης.

Και ενώ το χαλάζι ήρθε και προκάλεσε ζημιές, πλέον από σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ η θερμοκρασία τραβάει την ανιούσα και στην περιοχή μας στα μέσα της εβδομάδας θα έχουμε μέχρι και 35 βαθμούς κελσίου.

Και βέβαια αυτές οι εναλλαγές της θερμοκρασίας έχουν μεγάλη επίπτωση στις καλλιέργειες.

Δείτε τις φωτογραφίες.

Χαλάζι σε περιοχές της ΔΕ Βαλτετσίου-Ιούνιος 2018