Αρκαδία | Συγχαρητήρια κομμάτων και αιρετών για τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018 17:07

ΚΚΕ (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων, πάλι θα ακουστούν τα χιλιοειπωμένα υποκριτικά λόγια για την κατάσταση του Λυκείου. Τόσο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που ετοιμάζεται να φέρει αλλαγές οι οποίες θα μετατρέψουν το Λύκειο ακόμα πιο έντονα σε “εξεταστικό κέντρο”, όσο και από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.Το ΚΚΕ συγχαίρει όλες τις νέες και τους νέους που έδωσαν τη μάχη των πανελλαδικών, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που είχαν.

Ταυτόχρονα, επαναφέρουμε την πρότασή μας για τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Να έχουν οι μαθητές το δικαίωμα επανάληψης της διαδικασίας όσες φορές επιθυμούν, καθώς και τη δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας. Αμεσα να δημιουργηθούν δομές πρόσθετης διδακτικής στήριξης για τους μαθητές του Λυκείου, καθώς και για τους απόφοιτους που επιθυμούν να ξαναδώσουν.

Κάθε νέα και νέος που έδωσαν τη μάχη των πανελληνίων εξετάσεων και πέρασαν σε κάποιο τμήμα ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ, μπορούν να δικαιώσουν τον κόπο τους, τις θυσίες της οικογένειάς τους, να βρουν διέξοδο οι αγωνίες και τα “θέλω” τους, με συμμετοχή και αγώνα για αναβαθμισμένες σπουδές και ζωή με δικαιώματα, να δυναμώσει η απαίτηση για άμεσα μέτρα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δωρεάν στέγαση, σίτιση και μετακίνηση.

Ο αγώνας των νέων για τη βαθιά γνώση του επιστημονικού αντικειμένου τους δεν είναι μόνο προσωπικός. Μπορεί και πρέπει να δένεται με τις λαϊκές αγωνίες, ώστε αύριο ως επιστήμονες να στηρίξουν το μόχθο και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Παράλληλα, είναι επείγουσα ανάγκη να παρθούν μέτρα στήριξης για τους νέους που δεν κατάφεραν να περάσουν σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ ή και για τα παιδιά που εγκαταλείπουν το σχολείο, για επαγγελματικές σχολές δημόσιες και δωρεάν, καταβολή επιδόματος ανεργίας από την πρώτη μέρα αναζήτησης δουλειάς, για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Καλούμε τους νέους και τις νέες να “σημαδέψουν” με την πάλη τους την κοινωνία της εκμετάλλευσης, που γεννά την ανασφάλεια και τον ανταγωνισμό, που καθορίζει τη μόρφωση με βάση την τσέπη του καθενός. Η διέξοδος για τη νεολαία, για τη λαϊκή οικογένεια, δεν βρίσκεται σε παλιούς και νέους “σωτήρες”. Αυτούς τους δοκίμασε και βγήκε χαμένη. Ηρθε η ώρα να εμπιστευτεί τη δική της δύναμη, τη δύναμη της οργανωμένης πάλης.

Η συμμετοχή και η δράση, μέσα από τους Συλλόγους και τους φορείς του φοιτητικού – σπουδαστικού κινήματος, τις μαθητικές κοινότητες, για αναβαθμισμένες σπουδές, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, είναι ο δικός της δρόμος που πρέπει να εμπιστευτεί η νέα γενιά. Σε αυτόν το δρόμο, κάθε νέος και νέα θα βρίσκουν πάντα δίπλα τους το ΚΚΕ.

 

Νίκος Τσιαμούλος- Τρίπολη- Αλλάζουμε τα Δεδομένα

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές και μαθήτριες του Δήμου μας για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Παιδιά μας, είμαστε ευτυχείς που οι κόποι και η σκληρή προσπάθειά σας, ανταμείφθηκε με την είσοδό σας στο Πανεπιστήμιο και ευχόμαστε καλή φοιτητική ζωή και επιτυχία στις σπουδές σας.

Εκφράζουμε επίσης τα συγχαρητήρια μας στους γονείς και εκπαιδευτικούς, που στάθηκαν δίπλα στους μαθητές και τους στήριξαν ηθικά και μαθησιακά για να εκπληρώσουν τους στόχους και τα όνειρά τους.

Οι μαθητές που δεν κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους τους, θα πρέπει να γνωρίζουν πως η ζωή έχει ατελείωτες ευκαιρίες και δεν πρέπει να εγκαταλείπουν τα όνειρα τους. Η επιτυχία στη ζωή δεν κρίνεται από μία μόνο μάχη, αλλά πρόκειται για ένα διαρκή αγώνα .

Συγχαρητήρια!

Νομαρχιακή Επιτροπή Αρκαδίας Γραφείο Επικοινωνίας & Ηλ. Κόμματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Κίνημα Αλλαγής Αρκαδίας συγχαίρει του μαθητές και μαθήτριες του Νομού Αρκαδίας για την εισαγωγή τους σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ευχόμαστε στο νέο ξεκίνημα της ζωής σας καλή σταδιοδρομία και να εκπληρώσετε τους στόχους και τα ονειρά σας που έχετε θέσει από την αρχή αυτής της προσπάθειας.
Σε όσους δεν τα κατάφεραν ο δρόμος της ζωής έχει μικρά και μεγάλα εμπόδια. Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με εφόδιο την ανθρωπιά ,την αλληλεγγύη και την συλλογικότητα.
Ανεξάρτητα από τον δρόμο που θα ακολουθήσει ο καθένας και η καθεμία από εσάς μην κάνετε έκπτωση στα θέλω και στα ονειρά σας.

Το μέλλον ανήκει σε εσάς….

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Μεγαλόπολης για τους επιτυχόντες υποψηφίους μαθητές στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην καθεμία και στον καθένα ξεχωριστά για την εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Αυτή είναι η αρχή μιας νέας πορείας, γεμάτης από εμπειρίες και γνώσεις.

Παρακαλώ μην θεωρήσετε ότι η επιτυχία σας είναι το άπαν και σας διασφαλίζει για όλα στην συνέχεια. Τώρα έχετε μπροστά σας νέον αγώνα: να κάνετε, σε όποια σχολή βρεθήκατε, πραγματικές σπουδές με ενδιαφέρον και επίπονη μελέτη.

Όσες και όσοι δεν είχαν τα αποτελέσματα που προσδοκούσαν θα πρέπει να ξέρουν ότι οι ευκαιρίες της ζωής δεν σταματούν εδώ. Τα όνειρα και οι στόχοι μπορούν πάντα να πραγματοποιηθούν με θέληση και επιμονή.

Από το Γραφείο Δημάρχου