Αρκαδικός-Εθνικός: Η ανακοίνωση του Εθνικού και η απάντηση του Αρκαδικού

Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 16:57

Επιμέλεια: Δημήτρης ΠαπαθανασόπουλοςΗ κόντρα του Αρκαδικού με τον Εθνικό δεν τέλειωσε με την κόρνα της λήξης του χθεσινού αγώνα. Η διοίκηση των Πειραιωτών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται για τη συμπεριφορά του γιατρού της αναμέτρησης, με την αρκαδική ομάδα να απαντά με τον ίδιο τρόπο σήμερα το πρωί.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις των δύο συλλόγων:

Εθνικός: “Η ομάδα μας έχει αποδείξει διαχρονικά, ότι αγωνίζεται με βάση τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι, σεβόμενη πάντα τους αντίπαλους, βάζοντας σε ύψιστη προτεραιότητα την υγεία των αθλητών.

Η διοίκηση του Εθνικού Πειραιώς και ολόκληρη η αποστολή της ομάδας, καταγγέλουν τον γιατρό του σημερινού (εν. χθεσινού) αγώνα με τον Αρκαδικό, κ. Τσακωτό Γιώργο, για την παντελή και επαναλαμβανόμενη αδιαφορία του, όσον αφορά την παροχή πρώτων βοηθειών, στον αθλητή Ράιτ Ριιβο Λάανε.

Ο αθλητής της ομάδας μας, διεθνής με την εθνική ομάδα της Εσθονίας, τραυματίστηκε στο σαγόνι στο 5ο λεπτό του αγώνα. Μετά την παρατεταμένη καθυστέρησή του να προσφέρει, ως όφειλε, τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες στον αθλητή μας, ο Ραίτ Ριιβο Λάανε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, από μέλος του Εθνικού.

Αφού ο Λάανε επέστρεψε στον αγώνα, έχοντας κάνει 6 ράμματα, ο γιατρός δεν ενδιαφέρθηκε ούτε στο β’ ημίχρονο, όταν ο αθλητής μας χρειάστηκε εκ νέου φροντίδα για το τραύμα του, με υπόδειξη του διαιτητή.Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο κύριος Τσακωτός, έφτασε μέχρι τον πάγκο της ομάδας μας και επιτέθηκε φραστικά στους αθλητές και το τεχνικό τμήμα.

Οι αρμόδιοι της ομάδας μας ενημέρωσαν τους διαιτητές της αναμέτρησης, αλλά και προφορικά την ΕΟΚ, ενώ θα γίνουν και όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς τις αρμόδιες αρχές.Τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την ιατρική δεοντολογία και πολύ περισσότερο με τον όρκο του Ιπποκράτη.

Υ.Σ.: Φαίνεται πως ο σκοπός της νίκης αγιάζει τα μέσα και μία νίκη είναι πιο σημαντική από το να προσφερθεί βοήθεια σε έναν τραυματισμένο αθλητή”.

Αρκαδικός: Λυπούμαστε πραγματικά για την ανακοίνωση που εκδοθηκε από τη διοίκηση του Εθνικού ΟΦΠΦ. Όλοι γνωρίζουν για τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα μπάσκετ του Αρκαδικού και για τις εξετάσεις που έχει δώσει εντός και εκτός των γηπέδων, σε όλες τις κατηγορίες. Όσον αφορά τον γιατρό του αγώνα κύριο Γεώργιο Τσακωτό μιλάμε πραγματικά για έναν εξαιρετικό άνθρωπο και επιστήμονα που κάνει λεπτομερώς και με συνέπεια τη δουλειά του. Ευχόμαστε στον Εθνικό ΟΦΠΦ καλή συνέχεια και καλή χρονιά.