Αρκαδομαγειρέματα | Χοιρινό με πράσα και σελινόριζα

Σας παρουσιάζουμε σε συνεργασία με το σεφ Κυριάκο Ντελόπουλο, μια γνήσια αρκαδική, χειμωνιάτικη κυρίως, συνταγή.

Υλικά



1/2 φλ. ελαιόλαδο

1 κιλό χοιρινό από σπάλα κομμένο σε μεγάλες μπουκιές

2 μεγάλα πράσα κομμένα σε φέτες

1 μεγάλες σελινόριζες καθαρισμένες

1 Ματσακι σέλινο

1 Ποτήρι. λευκό ξηρό κρασί

4-5 κλωνάρια άνιθου

2 αβγά

1 λεμόνι ζουμερό

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες ή σε μεγάλες μπουκιές. Καθαρίζουμε εξωτερικά τη σελινόριζα και κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές. Καθαρίζουμε τα πράσα (κρατάμε το τρυφερό  μέρος) και κόβουμε σε χοντρές φέτες. Τα βάζουμε σε τηγάνι με μισό φλιτζάνι νερό και τα αχνίζουμε για 7′-8′.

Στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω για 10 λεπτά’. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3′-4′. Προσθέτουμε τις σελινόριζες και σοτάρουμε για 5λεπτά’. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σέλινο και και το προσθέτουμε στο φαγητό. Προσθέτουμε τα τεμαχισμένα πράσα και νερό ίσα που να μισοσκεπάζει το φαγητό. Από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για περίπου 1 με 1.30 ώρα να μαλακώσει το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος. Αποσύρουμε από τη φωτιά να κοπεί ο βρασμός.

Χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και αραιώνουμε με λίγο ζωμό από το φαγητό. Περιχύνουμε με το αυγολέμονο το φαγητό. Ανακατεύουμε την κατσαρόλα από τα χερούλια να μην λιώσουν τα υλικά. Αφήνουμε σκεπασμένη την κατσαρόλα για λίγο και μετά σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΣυλλυπητήρια ανακοίνωση της Δόξας για την απώλεια του Κώστα Μιχαλόπουλου
Επόμενο άρθροΕπιστολή – αίτημα Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου για ένταξη θεμάτων στην ημερήσια διάταξη