Αρκαδομαγειρέματα | Χοιρινό στη λαδόκολλα

του σεφ Κυριάκου Ντελόπουλου

ΥΛΙΚΑ



2 κιλά Σπάλα χοιρινή
6 Πιπεριές
3 Κρεμμύδια
3 Σκελίδες σκόρδο
200 γραμμάρια Γιαούρτι
3 κουταλιά της σούπας Μουστάρδα
Γραβιέρα Κρήτης 250 γραμμάρια
Κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Πάπρικα γλυκιά
Πατάτες baby

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε το χοιρινό που είναι κομμένο σε χοντρά κομμάτια, το πλένουμε και σε ένα μπολ βάζουμε το κρέας και τα υλικά, εκτός από τις πατάτες.

Τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, σκεπασμένο με μεμβράνη. Παίρνουμε τις πατάτες και τις πλένουμε με ένα σφουγγάρι από το χοντρό μέρος και τις βάζουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά σε αλατισμένο νερό και προσθέτουμε και ένα λεμόνι.
Οι πατάτες θα κρατάνε λίγο, τις κρυώνουμε και τις έχουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (πάνω-κάτω).

Απλώνουμε μια λαδόκολλα στον πάγκο μας κι εκεί τοποθετούμε το μαριναρισμένο κρέας με όλα τα υλικά.

Διπλώνουμε σφιχτά και το βάζουμε σε ένα ταψί με λίγο κρασί, για 2 ώρες. Μπορούμε να το αφήσουμε παραπάνω ώρα, αρκεί να χαμηλώσουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

Όταν είναι έτοιμο, σκίζουμε την λαδόκολλα με ένα μαχαίρι και προσθέτουμε κομματάκια γραβιέρας Κρήτης και το αφήνουμε αλλά 10 λεπτά να λιώσει το τυρί.

Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, σκορδάκι ψιλοκομμένο και κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα και τις ανακατεύουμε ελαφριά να ροδοκοκκινίσουν.

Καλή σας όρεξη!!!

Προηγούμενο άρθροΠυροσβέστες Πελοποννήσου: Κενά και ενστάσεις στη νομοθεσία περί αναδιοργάνωσης του Σώματος
Επόμενο άρθροΒ.Γούργαρης στη ΔΡΤ: “Παρωδία οι δια περιφοράς συνεδριάσεις – Δεν θα συμμετέχω ξανά” (ήχος)
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5