Αρκαδομαγειρέματα| Κοτόπουλο με τσίπουρο και κατίκι Δομοκού

Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 10:47

Σας παρουσιάζουμε την συνταγή της ημέρας από τον σεφ Κυριάκο Ντελόπουλο.

Κοτόπουλο με τσίπουρο και κατίκι Δομοκού



 

Υλικά

2 Στήθη κοτόπουλό κομμένα σε κομματάκια

1 Κρεμμύδι μέτριο

Ελαιόλαδο 80ml

Αλάτι

Πιπέρι

Βασιλικό

1 ποτήρι του κρασιού τσίπουρο

2 κσ Κατικι Δομοκού

1 Πακέτο Ταλιατελες

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρολα βάζουμε νερό αλάτι και αφήνουμε να πάρει βραση.Μολις πάρει βράση ρίχνουμε τις ταλιατελες τις ανακατεύουμε και όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε τις κρυώνουμε και τις λαδώνουμε ελαφρά για να μην κολλάνε.

Σε εν τηγάνι βάζουμε το λαδί να κάψει και ρίχνουμε το κοτόπουλό που το έχουμε κόψει μικρά κομματάκια και το αφήνουμε να σοταριστεί ρίχνουμε και το κρεμμύδι τα σοτάρουμε καλά και στη συνέχεια σβήνουμε με το τσίπουρο.

Μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε το βασιλικό ψιλοκομμένο το κατίκι Δομοκού και ανακατεύουμε.

Συμπληρώνουμε ελάχιστο νεράκι και το αφήνουμε να παρει  μια βράση .

Ρίχνουμε τις ταλιατελες και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί η σάλτσα  μας με τις ταλιατελες και αποσύρουμε από την φωτιά.