Αρκαδομαγειρέματα | Κότσι χοιρινό σε μαρινάδα μπύρας με μουστάρδα και μέλι

Σας παρουσιάζουμε σε συνεργασία με το σεφ Κυριάκο Ντελόπουλο συνταγή για Κότσι χοιρινό σε μαρινάδα μπύρας μουστάρδα μέλι.

Υλικά



2 κότσια χοιρινά 1200γρ περίπου

660ml μαύρη μπύρα 500ml χυμό πορτοκάλι 150γρ μέλι

1 Κρεμμύδι

2 Σκελίδες σκόρδο

2 Καρότα 3 Πιπεριές

8κσ Μουστάρδα Αλάτι πιπέρι

Dentrolibano Ελαιόλαδο Πατάτες

Εκτέλεση

Παίρνουμε τα κότσια και τα βάζουμε σε μια λεκάνη τα χαράζουμε για να περαστεί και μέσα από την μαρινάδα που θα φτιάξουμε παρακάτω.

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα λαχανικά μας μαζί με την μπύρα το χυμό πορτοκαλιού την μουστάρδα το μέλι και το ελαιόλαδο. Κρατάμε την μισή μαρινάδα σε ένα μπολ και με την υπόλοιπη βρέχουμε τα κότσια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 10 ώρες.  Βάζουμε σε γάστρα τις πατάτες ρίχνουμε αλάτι πιπέρι δενδρολίβανο τις βάζουμε στο πιάτο της γάστρας και από επάνω βάζουμε το κότσι και περιχύνουμε με την μαρινάδα του.

Ψήνουμε για 2-2 1/2 ώρες στους 160 βαθμούς.

Στην τελευταία μισή ώρα αλείφουμε με την μαρινάδα που έχουμε κρατήσει και αφήνουμε ξεσκέπαστη την γάστρα να πάρει ενα ωραίο χρώμα το χοιρινό μας.

Με την μαρινάδα που έχουμε κρατήσει και τα ζωμό από την γάστρα αφού τα βάλουμε να βράσουν φτιάχνουμε μια ωραία σάλτσα.

Προηγούμενο άρθροΠαρέμβαση ΠΕΣΠ για τροποποίηση προκήρυξης της δράσης ενίσχυσης Μικρών Επιχειρήσεων λόγω Covid-19
Επόμενο άρθροΜεγαλόπολη | Παραχώρηση του Μύλου Κολοκοτρώνη στην Ένωση Πατριωτικών Σωματείων Φαλαισιωτών Αρκαδίας