Αρκαδομαγειρέματα | Κρεμμυδοντολμάδες

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 21:16

Σας παρουσιάζουμε την συνταγή της ημέρας από τον σεφ Κυριάκο Ντελόπουλο.

Κρεμμυδοντολμάδες



Υλικά

10 Μεγάλα κρεμμύδια

1/2 κιμά μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι μαϊντανό

150 γρ ρύζι νυχάκι

1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη

4 ντομάτες τριμμένες

Αλάτι

Πιπέρι

Κύμινο

Ελαιόλαδο

Χυμός 1 λεμονιού

Αυγολέμονο

2 Αυγά

Χυμό από 2 λεμονιά

2-3κγ κορν Φλάουερ

3 κούπες ζωμό

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χαράζουμε στη μέση με καθετή τομή.

Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά.

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε να ενσωματωθούν καλά.

Τα κρεμμύδια που περισσεύουν τα στρώνουμε στη κατσαρόλα.

Τυλίγουμε τους κρεμμυδοντολμάδες και τους βάζουμε στην κατσαρόλα με την ένωση προς τα κάτω

Αφού τελειώσουμε σκεπάζουμε με χλιαρό νερό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

Καλή όρεξη!