Αρκαδομαγειρέματα | Λαβράκι με ζεστή πατατοσαλάτα

του σεφ Κυριάκου Ντελόπουλου

ΥΛΙΚΑ



Για το λαβράκι:

4 Φιλέτα Λαβράκι με πέτσα, κομμένο σε 8 κομμάτια
60 γραμμάρια ελαιόλαδο
Αλάτι-Πιπέρι

Για την πατατοσαλάτα:

8 Πατάτες
4 Καρότα
3 Πράσσα
4 Κρεμμυδάκια φρέσκα
Μαιντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι-Πιπέρι-Ρίγανη
Ελαιόλαδο

ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ

360 γραμμάρια Ελαιόλαδο
90 γραμμάρια χυμός λεμόνι
30 γραμμάρια Μουστάρδα (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες κομμένες σε καρέ όπως και τα καρότα στο ίδιο κόψιμο να βράσουν περίπου 20-25 λεπτά θέλουμε να κρατάνε λίγο μην λιώσουν.Πριν να είναι έτοιμα, ρίχνουμε και το πράσο που το έχουμε πλύνει καλά και το κόβουμε διαγώνια, όχι πολύ ψιλοκομμένο.

Όταν βράσουν, τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και το μαϊντανό.

Συμπληρώνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφριά.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, αλατοπιπερώνουμε το λαβράκι και το τοποθετούμε με την πέτσα πρώτα από κάτω.

Ψήνουμε για 4-5 λεπτά από την μια μεριά και γυρνάμε και την άλλη πλευρά για 4-5 λεπτά.

Όταν τελειώσουμε όλα τα λαβράκια, τα κρατάμε ζεστά.

Φτιάχνουμε και το λαδολέμονο και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε. Σε ένα πιάτο βάζουμε την πατατοσαλάτα, από πάνω τα 2 φιλέτα λαβράκι και περιχύνουμε με το λαδολέμονο.

Καλή σας όρεξη!!!!!

Προηγούμενο άρθροΚυνηγετική Ομοσπονδία Πελ/σου | Αντίθετη στην υφ’ όρον παραγραφή ποινών και αξιοποίνου
Επόμενο άρθροΠαρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας για τα ΤΕΠ και την υπαγωγή τους στο ΕΚΑΒ
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5