Αρκαδομαγειρέματα | Πανσέτα γεμιστή (ρολό)

Υλικά

– 1 πανσέτα ολόκληρη (χτυπημένη για να λεπτύνει – απλώσει)
– 1/3 του κρεμμυδιού
– 1 πιπεριά πράσινη μέτρια
– 1 πιπεριά κόκκινη μέτρια
– 1 ντομάτα μέτρια
– 150 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
– 3 – 4 σκελίδες σκόρδο
– αλάτι
– πιπέρι
– 1 λεμόνι
– λίγο δενδρολίβανο (προαιρετικά)



Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και απλώνουμε καλά την πανσέτα.

Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες μακρόστενες, το κρεμμύδι σε σαλάτα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την ντομάτα σε ροδέλες και μετά στην μέση, το τυρί σε μακρόστενα μπαστουνάκια (σαν ξυλάκια κανέλλας χοντρά).

Στίβουμε το λεμόνι σε όλη την πανσέτα και αλατοπιπερώνουμε. Στρώνουμε κατά μήκος όλα τα υλικά σε μία σειρά στην άκρη της πανσέτας , τρίβουμε το δενδρολίβανο (εάν το επιθυμούμε) και τυλίγουμε σε ρολό σφιχτά την πανσέτα μας.

Δένουμε με σπάγκο όλη την πανσέτα μας και την τυλίγουμε σε λαδόκολλα, την βάζουμε σε ταψί με ένα ποτήρι νερό να βράσει (στο φουλ ο φούρνος) για 1 – 2 ώρες περίπου, ελέγχοντας να μην ξεμείνει από νερό.

Αφαιρούμε την λαδόκολλα και αφήνουμε να πάρει το σχετικό ροδοκόκκινο χρώμα, προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό, έως να ψηθεί καλά, ελέγχοντας με ένα πιρούνι.

Αφαιρούμε το σπάγκο και κόβουμε σε μέτριες ροδέλες και σερβίρουμε με ρυζάκι ή πατάτες τηγανιτές !!

Σάλτσα μουστάρδας κρύα

– 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
– 3 ½ κουταλιές του γλυκού μουστάρδα
– 3 κουταλιές της σούπας λάδι
– 1 κουταλιά του γλυκού ξύδι
– αλάτι
– πιπέρι

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Προηγούμενο άρθροΑναβίωση της Γιορτής Ελιάς στην Σελλασία
Επόμενο άρθροΔημοτική Κοινότητα Τρίπολης | Οι αποφάσεις της για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας (vid)
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5