του σεφ Κυριάκου Ντελόπουλου
ΥΛΙΚΑ
2 ψαρονέφρι 300-400 γραμμάρια
150 γραμμάρια Σπανάκι
100 γραμμάρια Ανθότυρο
2 Κρεμμύδι φρέσκο
2 Κρεμμύδια ξερά μέτρια
Άνηθο
Λιαστή ντομάτα 300 γραμμάρια
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
Ανοίγουμε τα ψαρονέφρια να γίνουν φιλέτα και τα χτυπάμε λίγο ή ζητάμε από το χασάπη μας να μας τα ανοίξει.
Πλένουμε το σπανάκι και το φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ καλά και τα ψιλοκόβουμε.
Σε ένα τηγάνι ριχνουμε ελαιόλαδο και ψιλοκόβουμε το ένα κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Στη συνέχεια, ριχνουμε το σπανάκι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, σοτάρουμε, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο, σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε και το ανθότυρο και αφήνουμε για 3′ ακόμη να σιγοβράσουν.
Παίρνουμε τα ψαρονέφρια, τα βάζουμε στο πάγκο μας, τα αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε την γέμισή μας και τυλίγουμε σφιχτά.
Μπορούμε να τα πιάσουμε με οδοντογλυφίδες ή να τα δέσουμε με σπάγκο.
Παίρνουμε ένα τηγάνι, βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα ψαρονέφρια από όλες τις πλευρές να ροδίσουν.
Σβήνουμε με κρασί, τα μεταφέρουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε για 15′-20′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Όταν είναι έτοιμα, βγάζουμε από το φούρνο και σουρώνουμε το ζωμό που έχουν βγάλει σε ένα μπολ.
Σε τηγάνι, σοτάρουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ρίχνουμε και τη λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη και σοτάρουμε για 10′. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε και το ζωμό. Δοκιμάζουμε στο αλάτι και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε.
Αφήνουμε την σάλτσα μας να γλασσάρει και βγάζουμε από τη φωτιά.
Στο τέλος, για γαρνιτούρα, μπορείτε να βάλετε πατάτες τηγανητές, ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Καλή σας όρεξη!!!!