Αρκαδομαγειρέματα | Συνταγή με σύγκλινο Μάνης

του σεφ Κυριάκου Ντελόπουλου

 



ΥΛΙΚΑ

500 γραμμάρια Πέννες

1 συσκευασία σύγκλινο (300-350 γραμμάρια)

300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

2 κουταλιά της σούπας πέστο βασιλικού

70 γραμμάρια Ελαιόλαδο

Γραβιέρα τριμμένη

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό, τις σουρώνουμε, τις λαδώνουμε και τις κρατάμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σύγκλινο ψιλοκομμένο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το πέστο, τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε  τις πέννες και το τυρί.

Καλή σας όρεξη!!!

Προηγούμενο άρθροΣτις 16 Μαρτίου ανοίγει τις πύλες η 12 η Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων
Επόμενο άρθροΒεργέτης στη ΔΡΤ: «Είδα παιδιά να χτυπούν με λύσσα…» (ηχητικό)
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5