Αρκαδομαγειρέματα | Βασιλόπιτα

του σεφ Κυριάκου Ντελόπουλου

ΥΛΙΚΑ



300 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
400 γραμμάρια ζάχαρη
3 αβγά
150 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι
150 γραμμάρια γάλα
350 γραμμάρια αλεύρι γενικής χρήσης
100 γραμμάρια αμύγδαλο τριμμένο
50 γραμμάρια καρύδι τριμμένο
20 γραμμάρια ξύσμα λεμονιού
20 γραμμάρια ξύσμα πορτοκαλιού
2 γραμμάρια αλάτι
25 γραμμάρια λικέρ Αμαρέτο
20 γραμμάρια μπέικιν
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με τους τριμμένους ξηρούς καρπούς, τα ξύσματα, το μπέικιν-πάουντερ και το αλάτι.

Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα διαδοχικά , περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το καθένα προτού προσθέσουμε το επόμενο. Προσθέτουμε το χυμό και το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά – σιγά το κοκκινισμένο μίγμα του αλευριού.

Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα, ρίχνουμε το λικέρ Αμαρέτο και αναμειγνύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.

Τοποθετούμε το μείγμα σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς, μέχρι να ψηθεί εσωτερικά το κέικ, περίπου 1 ώρα.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς και έπειτα το βγάζουμε από τη φόρμα, τοποθετώντας το κατά προτίμηση πάνω σε μία σχάρα, μέχρι να κρυώσει εντελώς.

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!!

Προηγούμενο άρθροΣτη 2η θέση Ζωγραφάκης-Ρούσης της ΑΕΚ στα «διπλά» στο τουρνουά Intersport
Επόμενο άρθροΒ.Ψυχογιός στη ΔΡΤ: “Κλείνει το παιδοχειρουργικό τμήμα – Στο κόκκινο κλινικές του Παναρκαδικού” (vid)
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5