Αστυνομικές ειδήσεις…

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012 06:18

ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚατασχέθηκαν, ένα δενδρύλλιο κάνναβης, -153,2- γραμμάρια κάνναβης και δύο κυνηγετικά όπλα

Συνελήφθησαν, στις (03-01-2012) το μεσημέρι, στην Μεσσήνη Μεσσηνίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, δύο (2)  ημεδαποί, ηλικίας 33 και 72 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν ναρκωτικές ουσίες.

Ειδικότερα, στις (03-01-2012) το μεσημέρι, ο 33χρονος, κινούμενος με δίκυκλο μοτοποδήλατο, αντιλαμβανόμενος επικείμενο έλεγχο των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, έριξε στο έδαφος μία συσκευασία περιέχουσα κάνναβη, βάρους -4,5- γραμμαρίων και τράπηκε σε φυγή, πλην όμως ύστερα από καταδίωξη, ακινητοποιήθηκε από τους  αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 33χρονος είχε προμηθευτεί την ανωτέρω ποσότητα κάνναβης, από τον 72χρονο.

Επιπρόσθετα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 33χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    Ένα (1) δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 0,5 μέτρων.
•    Ποσότητα κάνναβης, βάρους -7,4- γραμμαρίων.
•    Δύο (2) κυνηγετικά όπλα με αποκομμένες τις κάννες τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 72χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις (4) ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -141,3- γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Τις Αστυνομικές έρευνες και την Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

———————————————————–

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΝΑΣ (1) ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Διέμενε παράνομα στην Χώρα

Συνελήφθη, στις (03-01-2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Μαραθούπολη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, ένας (1) 25χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για κλοπή.

Ειδικότερα, στις (03-01-2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, ο ανωτέρω, μπήκε σε σπίτι 49χρονου αλλοδαπού υπηκόου Βουλγαρίας και αφαίρεσε ένα (1) πορτοφόλι, ενώ στην συνέχεια αφαίρεσε από Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 32χρονου ημεδαπού, ένα (1) τσαντάκι.

Έπειτα, προσπάθησε να εισέλθει σε σπίτι ιδιοκτησίας 57χρονου ημεδαπού, με σκοπό να αφαιρέσει αντικείμενα, πλην όμως έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον 25χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) κατσαβίδι, ένα ζευγάρι γάντια, καθώς και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Επιπρόσθετα, όπως προέκυψε, ο 25χρονος διέμενε παράνομα στην Χώρα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας.

Η Αστυνομική έρευνα και η Προανάκριση, διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, ενώ ερευνάται και η περαιτέρω συμμετοχή του σε παρόμοια αδικήματα.

ΛΑΚΩΝΙΑ

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΔΕΚΑ ΤΡΕΙΣ (13) ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΚΛΟΠΩΝ, ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΚΛΟΠΩΝ ΚΑΙ ΦΘΟΡΩΝ, ΣΕ ΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΑΦΝΙΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος πέντε (5) ατόμων

Εξιχνιάστηκαν ακόμη (13) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών σε οικίες, στην περιοχή της Σπάρτης και του Δαφνίου Λακωνίας, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εκτεταμένων αστυνομικών ερευνών του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και του Αστυνομικού Τμήματος Κροκεών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος πέντε  (5) ημεδαπών ΡΟΜΑ, ηλικίας  17, 19, 16, 17 και 38 ετών αντίστοιχα, για περιπτώσεις κλοπών, απόπειρες κλοπών και φθορών σε οικίες.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω ημεδαποί, σε διάφορες συνθέσεις, κατά το χρονικό διάστημα από 11-05-2011 έως και 26-11-2011, εισέρχονταν σε οικίες και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και χρυσαφικά, είδη οικιακής χρήσεως, προκαλώντας ταυτόχρονα φθορές στις οικίες.

Συνολικά από την δράση τους, αφαίρεσαν, το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ περίπου, κοσμήματα και χρυσαφικά που η αξία τους ανέρχεται στα 19.000 ευρώ, καθώς και είδη οικιακής χρήσεως, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για  να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους  και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.