Αθήνα: Βραδιά μπαρόκ για την ένταξη της Τρίπολης στις μεσογειακές πόλεις μουσικής (vid,ph)

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016 13:59

Εκδήλωση από την Διεθνή Αρκαδική Εταιρεία, την Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος και το Δήμο Τρίπολης στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Μία ξεχωριστή εκδήλωση, μία “Βραδιά Μπαρόκ”, με έργα των Vivaldi και Handel και με τίτλο
“Et in Arcadia ego”, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και στο Ίδρυμα Κακογιάννη, το βράδυ της Τετάρτης 25 Μαΐου από την Διεθνή Αρκαδική Εταιρεία, την Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος και το Δήμο Τρίπολης.Μία εκδήλωση για την ένταξη του Δήμου Τρίπολης στις “μεσογειακές πόλεις της μουσικής”, ένα κίνημα που δημιουργήθηκε με σκοπό την συνεργασία πόλεων σε θέματα πολιτισμού και τουρισμού, τις ανταλλαγές και συμπράξεις στο πεδίο της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας, την διεκδίκηση διευρωπαϊκών προγραμμάτων και την προώθηση του πολιτιστικού και πολιτισμού προϊόντος της κάθε πόλης σε άλλους τόπους.

Η ένταξη της Τρίπολης θεωρείται σημαντική γιατί στην περιοχή γεννήθηκε ο οχτάηχος από τον Τέρπανδρο, δημιουργήθηκε η Αρκαδική Ιδέα και η Λυρική ποίηση και βρίσκει τις ρίζες της η παγκόσμια μουσική έκφραση, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Δικτύου των Ευρωμεσογειακών πόλεων μουσικής Βασίλη Αποστόλου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής σημειώνοντας πως είναι ιδιαίτερη τιμή για την Τρίπολη να αποτελεί ιδρυτικό μέλος του δικτύου των μεσογειακών πόλεων μουσικής.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης ανακηρύχθηκε ως επίτιμο μέλος της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλάμβανε συναυλία με έργα των Vivaldi και Handel με τους καλλιτέχνες Μαρίτα Παπαρίζου, Ρόζα Πουλημένου, Βασίλη Μπούρη, Δημήτρη Γιάκα, Γιούλη Βεντούρα, Θοδωρή Μαυρομάτη και Susan Norton.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση και βίντεο: