Αθώος ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος (vid)

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 18:53
Πηγή φωτο: corfupress.com

Αθώος κυρηχθηκε για την κατηγορία της παραβίασης των υγειονομικών πρωτοκόλλων ο Μητροπολίτης Νεκτάριος πριν από λίγο. Αντιθετα, τέσσερις μήνες με αναστολή ήταν η απόφαση για τον πρόεδρο του Δ.Σ. Δημήτρη Μεταλληνο και το δημοτικό υπάλληλο Φώτη Σκούρτη.

Νωρίτερα, την ενοχή τόσο του Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκταρίου όσο και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μεταλληνού πρότεινε η Εισαγγελέας της έδρας όσον αφορά την παραβίαση των υγειονομικών κανόνων εν μέσω lock down την Κυριακή των Βαΐων με την παρουσία εντός του ναού τουλάχιστον 15 ατόμων παρά τη ρητή διάταξη για παρουσία έως 5.Η εισαγγελική πρόταση αναγνωρίζει τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της έλλειψης δόλου, ωστόσο προέβη στην παραβίαση του νόμου για την αφηρημένη έννοια της διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας, αντικρούοντας την υπεράσπιση που υποστήριξε ότι δεν κινδύνευσε κάποιος συγκεκριμένος παρόντας επειδή τηρούνταν οι αποστάσεις.

Πριν από ώρα, αθώος κρίθηκε από το δικαστήριο ο Μητροπολίτης Νεκτάριος σχετικά με το κήρυγμα που είχε πραγματοποιήσει στις 25 Μαρτίου με το οποίο προσκαλούσε του πιστούς να παραβλέψουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που είχε ορίσει η πολιτεία, λέγοντάς τους να δηλώσουν οτι βγαίνουν έξω για να γυμναστούν και στη συνέχεια να μεταβούν στην εκκλησία.

Πηγή: https://www.corfupress.com