«Άξιος!»-Χειροτονία Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου στον Ι.Ν.Αγίου Βασιλείου Τρίπολης (vid,ph)

Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019 13:10

Στην χειροτονία παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος

Σε Επίσκοπο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Τεγέας χειροτονήθηκε, το πρωί της Κυριακής 24 Μαρτίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, ο μέχρι πρότινος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Θεόκλητος Ντούλιας.Η χειροτονία του νέου Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητρόπολης έγινε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, ο οποίος και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.

Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, Άρτης κ. Καλλίνικος, Μάνης κ. Χρυσόστομος και οι Επίσκοποι Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και Θεσπιών κ. Συμέων.

Παρέστησαν επίσης ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Τοπλού με συνοδεία μοναχών, αντιπροσωπεία από την Ι.Μ. Άξιον Εστί Βαρνάβα, η Ηγουμένη της Ι.Μ. Λουκού, η Ηγουμένη της Ι.Μ. Μπούρα, καθώς και αντιπροσωπεία μοναζουσών της Ι.Μ. Μαλεβής και της Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κανδήλας.

Στη χειροτονία παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Αρκαδίας Ο. Κωνσταντινόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Ρουμελιώτης, ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, θεσμών και φορέων της πόλης και του Νομού και πλήθος πιστών. Επίσης παρόντα ήταν και μέλη της οικογένειας του νέου Επισκόπου Τεγέας.

Ο Πρόεδρος του Τεγεατικού κ. Αθανασόπουλος καλωσόρισε τον Νέο Επίσκοπο Τεγέας και του ευχήθηκε καλή ποιμαντική πορεία.

Στον χειροτoνήριο λόγο του ο νέος Επίσκοπος, ιδιαίτερα ταπεινός και συγκινημένος ευχαρίστησε όλους όσοι του στάθηκαν στην ιερατική πορεία του μέχρι σήμερα και υποσχέθηκε να φανεί αντάξιος στο νέο του ρόλο και να υπηρετήσει το λαό και την Εκκλησία.

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος τον ευχαρίστησε για την συνεργασία τους και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στα επισκοπικά του καθήκοντα.

Θεοφιλέστατε Επίσκοπε Τεγέας κ. Θεόκλητε πάντα ΑΞΙΟΣ και ευχές για καλή επισκοπική πορεία και από την Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5.

 

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο με τον λόγο του νέου επισκόπου και την χειροτονία του.

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Sonntag, 24. März 2019