Μπερέτσος: ” Με αλλαγές το πρόγραμμα “ΕΣΤΙΑ”- 45 νέοι πρόσφυγες στην Τρίπολη ” (vid)

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 20:42

Εφαρμόσαμε το γράμμα του Νόμου με τα εξώδικα

400 άτομα σε 65 σπίτια φιλοξενούνται στην πόλη της Τρίπολης, μέσω του προγράμματος “ΕΣΤΙΑ” το οποίο υλοποιεί η Αναπτυξιακή “Πάρνωνας ΑΕ”.



Τις τελευταίες μέρες ήρθαν 45 νέοι πρόσφυγες, από τα νησιά, αφού τα άτομα που διαμένουν στα σπίτια ανανεώνονται σε τακτά διαστήματα.

Ο κ. Μαρίνος Μπερέτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής, μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 τόνισε πως το πρόγραμμα συνεχίζεται με αρκετές αλλαγές, που μεταξύ άλλων έχουν προκαλέσει αρκετή κινητικότητα στο θέμα και πολλοί πρόσφυγες, στους οποίους για λόγους πίεσης, είχαν σταλεί εξώδικα, μετά τη λήξη του προγράμματος, να εγκαταλείψουν τα σπίτια, κινητοποιήθηκαν και αρκετοί από αυτούς πήραν και αναμένεται και άλλοι να πάρουν διαβατήρια και να φύγουν σε άλλες χώρες, αφού αυτός είναι και ο σκοπός, να φύγουν από την Τρίπολη και να γίνουν αποδέκτες του προγράμματος και άλλα άτομα.

Ο κ. Μπερέτσος σημείωσε πως όσο μένουν οι πρόσφυγες στην Τρίπολη τα όποια προβλήματα λύνονται άμεσα και οι πρόσφυγες έχουν καταλάβει πως έχουν τόσο δικαιώματα όσο και υποχρεώσεις.

Να τονίσουμε πως οι νέοι πρόσφυγες που ήρθαν είναι κυρίως Αφγανοί, οικογένειες και μονογονεϊκές οικογένειες και όχι αραβόφωνοι, όπως ήταν κατά κύριο λόγο μέχρι σήμερα.

Ο κ.Μπερέτσος μίλησε και για τις κινήσεις που έχουν κάνει προς την κατεύθυνση αλλαγής του προγράμματος, αλλά και να δίνονται τα ταξιδιωτικά έγγραφα από την Αστυνομία της Τρίπολης.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο.