Χ.Λαμπρόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας)| Σε εξέλιξη βρίσκεται το πύρινο μέτωπο-Κάνουμε αντιπυρικές ζώνες στα χωριά

Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021 23:58

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στα χωριά της Μεγαλόπολης, δήλωσε πριν από λίγα λεπτά (23:40) ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης.

Ο κύριος Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Μεγαλόπολης, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τη συμμετοχή των αντιπεριφερειαρχών από όλους τους νομούς της περιφέρειας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις φωτιές, τους στρατηγούς της πυροσβεστικής και βεβαίως τους υπηρεσιακούς παράγοντες, κατά την οποία έγινε εκτίμηση  τις κατάστάσης με τις φωτιές πού μαίνονται σε Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία.Πρόσθεσε ότι αυτή την ώρα η φωτιά έχει φτάσει κοντά στο χωριό Χράνοι της Μεγαλόπολης και γίνονται περιμετρικά των χωριών ακόμα και αυτή την ώρα, με μηχανήματα έργου αντιπυρικές ζώνες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι δόθηκε εντολή και ανακλήθηκαν όλες οι άδειες των οδηγών μηχανημάτων έργου και του τεχνικού προσωπικού της περιφέρειας Πελοποννήσου σε όλους τους νομούς.

Επιπλέον ανέφερε ότι Έχουν εκκενωθεί τα χωριά Χράνοι, Βάστα και Ίσαρη οι κάτοικοι των οποίων έχουν μεταφερθεί και διαμένουν σε ασφαλή σημεία σε ξενοδοχεία στη Μεγαλόπολη.

Τέλος, επεσήμανε ότι νωρίτερα το απόγευμα σήμερα πέταξαν  πάνω από τα πύρινα μέτωπα της Αρκαδίας και έκαναν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, Εννοώ αυτή την ώρα η μάχη δίνεται μόνο με επίγειες δυνάμεις.