Χ.Λαμπρόπουλος: “Ευχαριστώ από καρδιάς τους εθελοντές αιμοδότες για την συγκινητική ανταπόκριση”

Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020 09:55

Τις ευχαριστίες του προς όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την εθελοντική αιμοδοσία που έγινε στην Τρίπολη, θέλησε να εκφράσει μέσω ανακοίνωσης του ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος…

Η ανακοίνωση του:“Μεγάλη ήταν η προσέλευση των εθελοντών στην έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η Π.Ε. Αρκαδίας με το Παναρκαδικό Νοσοκομείο στον χώρο του γυμναστηρίου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης από 26/03/2020 έως και 28/03/2020, για να ανταποκριθεί στη μείωση των αποθεμάτων αίματος, καθώς ο κορονοϊός μας ανάγκασε να μένουμε σπίτι, όμως κάποιες ανάγκες δεν έχουν αλλάξει.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος θέλει να ευχαριστήσει από καρδιάς τους νέους της πόλης μας (φοιτητές, αθλητές), καθώς και όλους δημότες , εθελοντές αιμοδότες υπενθυμίζοντας ότι με κάθε φιάλη αίματος που δίνει κάποιος σώζει ζωές και για την συγκινητική ανταπόκριση στην πρωτοβουλία της Π.Ε. Αρκαδίας.

Ήταν μια πράξη αγάπης, αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς, εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα να βοηθούν, κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη, τον ίδιο τον εαυτό τους, την οικογένειά τους, τους φίλους τους και τους συμπολίτες.

Το αίμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό, που δεν είναι δυνατό να αντικατασταθεί από κανένα φάρμακο και η κοινωνική δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας είναι ένας σημαντικός θεσμός για την τοπική κοινωνία”.