Χ.Λαμπρόπουλος στη ΔΡΤ: “Δεδομένο πως θα έρθει το φυσικό αέριο στην Μεγαλόπολη – Εφικτό για την Τρίπολη” (ήχος)

Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020 11:38

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Αργύρη Καρδαρά μίλησε το πρωί της Τετάρτης (06/05) ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ.Χρήστος Λαμπρόπουλος

Αρχικά για το γεγονός πως η Πελοπόννησος τέθηκε εκτός της επέκτασης του φυσικού αερίου ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε:Η δική μου εκτίμηση είναι, πως η απόφαση αυτή δεν είναι οριστική.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει διαθέσιμες πιστώσεις για τις 6 πόλεις. Η προσπάθεια θα ενταθεί, προκειμένου να έχουμε φυσικό αέριο στην Αρκαδία.

Μέσα από το ταμείο δίκαιης μετάβασης υπάρχει σαφής πρόθεση να θερμαίνεται όλη η Μεγαλόπολη με φυσικό αέριο.

Στο πλαίσιο αυτό η προσπάθεια θα είναι το φυσικό αέριο να φτάσει και στην Τρίπολη πέραν της Μεγαλόπολης που σας διαβεβαιώνω, πως θα γίνει.

Εκτιμώ πως σε συνεργασία με το Υπουργείο ενέργειας και την ΡΑΕ θα επανεκτιμηθεί αυτό.

Με δεδομένο ότι στην περιοχή μας θα διοχετευτούν μια σειρά πιστώσεων για την μεταλιγνιτική περιοχή – πρώτη προτεραιότητα για την Μεγαλόπολη η τηλεθέρμανση – εκτίμηση μου πως θα φτάσει και στην Τρίπολη.

Πριν ακόμα αναλάβουμε προσπαθήσαμε να λύσουμε ένα θέμα που δεν το είχε αγγίξει κανείς.

Είναι εύκολο να κατηγορείς άλλους για την δική σου απραξία. Μιλάμε για ένα έργο που πέρασε το φυσικό αέριο έξω από την Τρίπολη και δεν ασχολήθηκε τότε κανείς. Δεν φρόντισαν να υπάρχει σταθμός και δίκτυο μέσα στην πόλη και την ΒΙΠΕ. Μην κατηγορεί κανείς λοιπόν αυτούς που κάνουν το παν.

Ο καθένας μπορεί επειδή δεν έκανε ποτέ τίποτα να κατηγορεί τους άλλους.

Δεν γνωρίζω, αν υπάρχει ενδιαφέρον από ιδιώτη. Για την Κόρινθο ξέρω, πως έχει υπάρξει ενδιαφέρον, γιατί αυτό εκδηλώνεται προς την ΡΑΕ και όχι προς την Περιφέρεια.
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει η Περιφερειακή Αρχή να εκφράσει αντιρρήσεις σε περίπτωση που ένας ιδιώτης θέλει να κάνει μια επένδυση.

Θεωρώ δεδομένο, πως θα έρθει το φυσικό αέριο στην Μεγαλόπολη και το θεωρώ εφικτό για την Τρίπολη.

Ακούστε την συνέντευξη:

 Για την νέα “κανονικότητα” μετά την άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού:

Η προσπάθεια της Περιφέρειας είναι να στηρίξει τις επιχειρήσεις. Υπάρχει ήδη ανοιχτή πρόσκληση για επιχειρήσεις. Θα χρηματοδοτήσουμε επιχειρήσεις από το ΤαΠ – ΤοΚ.

Στο ΠεΣυ αποφασίσαμε την διάθεση 700.000 ευρώ σε ευπαθείς ομάδες είτε με υπηρεσίες είτε με έργα για να στηρίξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε στο πλαίσιο της δικής μας δυνατότητας.

Προσπαθούμε καθημερινά με τις υπηρεσίες μας και την οικονομική επιτροπή να προχωρήσουν έργα για να πέσουν χρήματα στην αγορά άμεσα, μέσα σε αυτή την δύσκολη περίοδο.

Για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ανακατασκευής της Μονής Καλτεζών:

Είναι ένα έργο 160.000 ευρώ και είναι πολύ σημαντικό για λόγους που έχουν να κάνουν με την ιστορία μας. Θέλουμε να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την πολιτισμική μας κληρονομιά.