Χ. Λαμπρόπουλος στη ΔΡΤ: “Στο πρώτο εξάμηνο του 2021 η ΤΕΡΝΑ θα μπορεί να δέχεται σκουπίδια”(vid)

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 11:28

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το Δευτέρας (21/09) ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ.Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Αρχικά ο κ.Λαμπρόπουλος απαντώντας στο εάν θα έβαζε θετικό πρόσημο στον πρώτο χρόνο θητείας της νέας Περιφερειακής Αρχής,  τόνισε πως και βάσει της δικής του άποψη αλλά και βάσει των μηνυμάτων που παίρνει από τους πολίτες, το πρόσημο είναι θετικό. “Ποτέ δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Νομίζω όμως πως έγινε σαφές σε αυτόν τον πρώτο χρόνο θητείας το ύφος του ήθους και της διακυβέρνησης μας, όσον αφορά στην δημοκρατικότητα λήψης αποφάσεων και στην οικονομική διαχείριση” υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ενώ συμπλήρωσε, πως έχει αποκατασταθεί και η επικοινωνία – συνεργασία με τους Δημάρχους της Πελοποννήσου, κάτι που – όπως ανέφερε – είναι μεν αυτονόητο, αλλά δεν υπήρχε.Στην συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε σε μια σειρά πραγμάτων – που αγγίζουν το σύνολο της Περιφέρειας – τα οποία έχει προχωρήσει η Περιφερειακή Αρχή, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ. Όπως δήλωσε η διαδικασία έχει επιταχυνθεί- με την συνδρομή και της κυβέρνησης – και πλέον είμαστε στην τελική ευθεία, με την ΤΕΡΝΑ να μπορεί να ξεκινήσει άμεσα την κατασκευή εργοστασίων. “Στο πρώτο εξάμηνο του 2021 η ΤΕΡΝΑ, θα μπορεί να δέχεται σκουπίδια”, τόνισε ο κ.Λαμπρόπουλος.

Παράλληλα αναφέρθηκε και σε άλλα μεγάλα έργα – κομβικής σημασίας για την Πελοπόννησο-  που προχωρούν, όπως: η Μαρίνα Ναυπλίου, η παράκαμψη Λαγκαδίων, η παράκαμψη Δολιανών (ένα έργο που όπως είπε το παρέλαβαν απολύτως ατελές), η λίμνη Τάκα, η δημιουργία πρότυπου προπονητικού κέντρου στην Γορτυνία, και η ενίσχυση Μεγαλόπολης στην μεταλιγνιτική εποχή, ένα στοίχημα που δεν θα χαθεί, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας αναφέρθηκε – μετά από σχετικό ερώτημα – εκτενώς στην παράκαμψη Λαγκαδίων- ένα έργο που συζητείται εδώ και δεκαετίες στην Αρκαδία – και έδωσε απαντήσεις, στο γιατί θεωρείται τόσο δύσκολο το συγκεκριμένο έργο και αν αξίζει τα περίπου 100 εκατομμύρια (το κόστος κατασκευής του). “Είναι ένα δύσκολο έργο, γιατί όλοι έχουμε εικόνα του ανάγλυφου της περιοχής. Δεν θέλω να δικαιολογήσω ότι η καθυστέρηση της μελέτης όμως, έχει να κάνει με αυτό. Δικαιολογία για να μην τελειώνει η μελέτη, δεν υπήρχε ποτέ. Πράγματι είναι πολλά τα χρήματα που απαιτούνται για το έργο και γι αυτό και η επιλογή της κυβέρνησης να το προτείνει για ένταξη στο ταμείο ανάκαμψης είναι πολύ σημαντική. Αισθάνομαι σίγουρος, πως το έργο έχει μπει σε τροχιά κατασκευής”, δήλωσε μεταξύ άλλων, ενώ συμπλήρωσε, πως είναι ένα έργο που θα έχει μεγάλο ανταποδοτικό αποτέλεσμα για την Αρκαδία.

Για τον δρόμο Τρίπολης – Άστρους και τα περιθώρια περεταίρω βελτίωσης που υπάρχουν τόνισε: “Έχουμε δώσει μια παράταση για Οκτώβριο ή Νοέμβριο του 2021 για την παράκαμψη Δολιανών. Εκτιμώ, πως δεν θα χρειαστεί άλλη παράταση. Αυτό παραλάβαμε και αυτό προσπαθούμε να διορθώσουμε”, ενώ μίλησε και για τις γενικότερες παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν σε όλο το εύρος του δρόμου, όπως η παράκαμψη της Τεγέας για λόγους ταχύτητας αλλά και ασφάλειας.

Για την λίμνη Τάκα και το πρώτο έργο που θα “τρέξει” εκεί με με δενδροφυτεύσεις και άλλες παρεμβάσεις, αλλά και την κριτική που ασκήθηκε από μέλη της αντιπολίτευσης που μιλούσαν για έργα βιτρίνας και οχι έργα ουσίας, ανέφερε: “Δεν είναι έργο βιτρίνας, το να αναβαθμίσεις περιβαλλοντικά μια περιοχή. Θέλουμε να κάνουμε ένα  περιβαλλοντικό πνεύμονα, που να μπορεί να τον επισκέπτεται ο κόσμος για διάφορες δραστηριότητες. Όσον αφορά στο αρδευτικό, του έχουμε δώσει πρώτη προτεραιότητα. Είναι θέμα του Υπουργείου και εκτιμώ, πως μέσα στο 2021 θα δημοπρατηθεί η ολοκλήρωση του αρδευτικού έργου”.

Αναφορικά με το ποιος είναι ο σχεδιασμός της Περιφέρειας για αθλητικές υποδομές στην Αρκαδία και για το πότε θα παραδοθεί προς χρήση το γήπεδο Τεγέας, δήλωσε: “Το γήπεδο της Τεγέας είναι ένα γήπεδο που ακούμε από το 2014, πως θα φτιαχτεί. Πράγματι έχει γίνει ενα σημαντικό έργο εκεί, για να χρησιμοποιηθεί όμως, πρέπει να ολοκληρωθεί. Αυτό θα γίνει μέσα στον Οκτώβριο. Κάνουμε μια σημαντική προσπάθεια για τον αθλητισμό και με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη. Προχωράμε τη διαδικασία να κάνουμε το γήπεδο Δημητσάνας, εντάξαμε στον προγραμματισμό μας το γήπεδο της ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων στην Νεστάνη και προχωράμε και άλλα μικρότερα έργα. Ναυαρχίδα είναι το προπονητικό κέντρο στην περιοχή της Νυμφασίας”.

Ο κ.Λαμπρόπουλος απάντησε και στις δηλώσεις του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα περι απένταξης έργων της περιφερειακής Αρχής Τατούλη. λέγοντας μεταξύ άλλων, πως καλό είναι η κριτική όταν ασκείται, να γίνεται με συγκεκριμένα στοιχεία.
“Δεν αισθάνομαι ωραία να απαντώ σε συναδέλφους, που μιλούν για απένταξη έργων, τα οποία προχωρούν κανονικά. Η λογική εμένα μου πήρατε την Περιφέρεια, που μου ανήκε, δεν ταιριάζει σε κανένα. Δεν είναι κριτική, να λες εγώ είχα βρει πιστώσεις, αλλά δεν είχα κάνει τις μελέτες” ανέφερε στην συνέχεια, ενώ πρόσθεσε: “Υπάρχουν αποφάσεις της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής με ημερομηνία 30 Αυγούστου, για να δεσμευτούν πιστώσεις μετά από τόσα χρόνια θητείας και να πρέπει μετα εμείς να απολογηθούμε στον εκάστοτε πρόεδρο αν δεν γίνει κάποιο έργο”

“Στην Αρκαδία πλην των έργων ΕΣΠΑ εκτελούμε έργα, που υπερβαίνουν σε προϋπολογισμό τα 8 εκατομμύρια ευρώ και δημοπρατούνται πολλά ακόμα έργα”, δήλωσε ο κ.Λαμπρόπουλος ενώ κλείνοντας του ζητήσαμε ένα πρώτο σχόλιο, για τον νέο εκτελεστικό γραμματέα της Περιφέρειας κ.Βαγγέλη Νικήτα με τον Αντιπεριφερειάρχη να απαντά: “Μόνο θετικά σχόλια έχω να κάνω. Είναι ένας αυτοδιοικητικός με συγκεκριμένη πορεία, που έχει τιμηθεί από τον λαό της Τρίπολης και έχει πάρει και τα εύσημα και στην επαγγελματική του πορεία. Ευχές για επιτυχία στο έργο του, μια επιτυχία για την οποία είμαι σίγουρος”.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη