Χ.Λαμπρόπουλος στη ΔΡΤ: Τι είπε για το φυσικό αέριο, τα σκουπίδια, τα έργα και το πόρισμα του ελέγχου (video)

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020 13:06

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε το πρωί της Τετάρτης (20/05) ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ.Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Για το φυσικό αέριο ανέφερε μεταξύ άλλων:Η εξέλιξη με την απόφαση της ΡΑΕ δεν ήταν ευχάριστη.

Η κυβερνητική βούληση θέλει το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο. Εμείς θέλουμε να έρθει το αέριο με την ΔΕΔΑ σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου.

Το φυσικό αέριο πέρασε έξω από την Τρίπολη. Η κρίσιμη περίοδος ήταν τότε για να ασκηθούν πιέσεις, για να γίνει ένας σταθμός, όμως τότε δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Εκτίμηση μου είναι πως υπάρχουν θετικές προοπτικές.

Για την Μεγαλόπολη, την τηλεθέρμανση και την μεταλιγνιτική εποχή:

Η βούληση για την τηλεθέρμανση στην Μεγαλόπολη είναι να συνεχίσει να υπάρχει με το φυσικό αέριο και να αποκτήσει και όλη η υπόλοιπη Μεγαλόπολη δίκτυο φυσικού αερίου.

Θέλουμε να κάνουμε μια μίνι βιομηχανική περιοχή με ειδικά αναπτυξιακά κίνητρα, για να μην υποστεί σοκ η Μεγαλόπολη από την μείωση των θέσεων εργασίας. Επιχειρήσεις ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εγκατασταθούν στην Μεγαλόπολη, αλλά αναμένουν πρώτα να δουν τους κανόνες.

Είναι λάθος να ξαναμπούμε στην λογική να κρατήσουμε κάποια από τα κεκτημένα, αντί να ρίξουμε το βάρος στην επόμενη ημέρα.

Για τα έργα, αλλά και το μείζον έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ ανέφερε:

Συνεχίζουμε έργα της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής και εντάσσουμε και προχωράμε και νέα έργα.

Τα έργα πρέπει να γίνονται και δνε έχουν χρώμα. Τους πολίτες τους ενδιαφέρει να γίνεται ένα έργο.

Η Πελοπόννησος είναι πολλά χρόνια λόγω των απορριμμάτων στο κόκκινο. Τον πρώτο μήνα που αναλάβαμε την διοίκηση είπαμε πως πρέπει να προχωρήσει το θέμα και φέραμε αμέσως θέμα για τις απαλλοτριώσεις . Το καταψήφισε όμως η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή.

Προσπαθούμε να επισπεύσουμε το θέμα για να μην χάσουμε όλο το καλοκαίρι.

Για το πόρισμα του ελέγχου που έγινε από την νέα Περιφερειακή Αρχή ανέφερε:

Ο έλεγχος έγινε και ήταν επιβεβλημένος.

Τίποτα δεν θα μπει κάτω από το χαλί. Το πόρισμα δεν είναι φέιγ βολάν.

Για την δήλωση Τατούλη που ανέφερε πως έχει ετοιμάσει ήδη μαύρο φάκελο για τις αναθέσεις της νυν Περιφερειακής Αρχής ανέφερε:

Υπάρχει σωρεία αιτημάτων στην οικονομική επιτροπή από απαιτήσεις εργολάβων από έργα της παλιάς Περιφερειακής Αρχής. Χρέη δηλαδή που φορτώνεται η Περιφέρεια, άρα ο κόσμος εξαιτίας μιας συγκεκριμένης λειτουργίας.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη: