Χ.Λυσίκατος στη ΔΡΤ: “Είμαστε περήφανοι, που προοδεύει ο μικρός μας τόπος” (vid)

Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019 13:30

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης στην εκπομπή “Επί της ουσίας” με τον Δημήτρη Μανιατάκο και τον Μηνά Αρτόπουλο φιλοξενήθηκε το πρωί της Τρίτης (05/11) ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ.Χαράλαμπος Λυσίκατος.

Ο κ.Λυσίκατος αναφέρθηκε στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, ενώ μιλώντας για το καταδυτικό πάρκο Τυρού, δήλωσε: ” Υπάρχει μια καθυστέρηση στην έκδοση του ΦΕΚ λόγω αλλαγής κυβέρνησης. Επειδή οι υπογραφές να είναι από εν ενεργεία Υπουργούς, πρέπει να ξαναπάμε σε όλα τα Υπουργεία για έναν νέο κύκλο υπογραφών. Σε ένα μήνα πιστεύω, πως θα έχουμε τελειώσει”.Στη συνέχεια ο Δήμαρχος μίλησε για τα λιμάνια της Νότιας Κυνουρίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως υπάρχει η σκέψη για μια μικρή επέκταση του λιμανιού στα Πούληθρα.

Επιπλέον μίλησε για το κλείσιμο του υποκαταστήματος τράπεζας στον Τυρό, υπογραμμίζοντας: ” Στην αυτοδιοίκηση αισθανόμαστε, πως τρώμε το ένα χαστούκι μετά το άλλο, με ζητήματα όπως αυτό, οι μειώσεις επιχορηγήσεων, οι κινητικότητα των υπαλλήλων κα. Όσον αφορά συγκεκριμένα το κλείσιμο της τράπεζας θέλω να εκφράσω την δυσαρέσκεια μου και το παράπονο μου τόσο προς τις διοικήσεις των τραπεζών, όσο και προς τους βουλευτές, γιατί δεν αρκούν οι ερωτήσεις στην Βουλή. Για το ΑΤΜ έχω την διαβεβαίωση της τράπεζας, πως θα παραμείνει στον Τυρό”.

Παράλληλα μιλώντας για την αύξηση της μιρκοεγκληματικότητας και απαντώντας στο εάν είναι εφικτή η σύσταση Δημοτικής αστυνομίας, τόνισε: “Δεν είναι δυνατόν να έχουμε στον Δήμο μας Δημοτική Αστυνομία”, ενώ συμπλήρωσε: “Κάνουμε συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης, για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε την όλη κατάσταση”.

Τέλος μίλησε για την καθαριότητα του Δήμου – λέγοντας πως η Νότια Κυνουρία είναι διαχρονικά ένας από τους πιο καθαρούς Δήμους της χώρας -, για το Οpen Mall που είναι στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής -ευχαριστώντας για την μεγάλη βοήθεια του τον Μαρίνο Ρουσιά – και για την έλλειψη προσωπικού στον Δήμο.