Χ.Λυσίκατος στη ΔΡΤ: “Πιστεύω πως αυτό το καλοκαίρι θα είναι καλό για την Κυνουρία” (ήχος)

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020 10:42

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Πέμπτης (14/05) ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ.Χαράλαμπος Λυσίκατος.

Αρχικά ο Δήμαρχος ανέφερε: “Φαίνεται πως σταδιακά μπαίνουμε σε μια κανονικότητα γεγονός, που δεν σημαίνει όμως, πως δεν πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια πιθανή οπισθοχώρηση”, ενώ μιλώντας για το πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Δήμο του, υπογράμμισε, πως δεν υπάρχει ακόμα το σαφές πλαίσιο για το πως θα λειτουργήσει το κάθε μαγαζί, αλλά ο Δήμος προετοιμάζεται προκειμένου να κάνει τις πρώτες προπαρασκευαστικές κινήσεις, για να βοηθήσει  τις επιχειρήσεις. “Σίγουρα θα επηρεαστεί ο τρόπος λειτουργίας όλων των μαγαζιών. Δεν θα είναι ένα εύκολο καλοκαίρι¨, δήλωσε μεταξύ άλλων.Στην συνέχεια ο κ.Λυσίκατος σε ερώτηση, για το εάν υπάρχουν σκέψεις ανάπτυξης περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων στον κεντρικό δρόμο του Λεωνιδίου (όπου διακόπτεται η κυκλοφορία τις βραδινές ώρες) δήλωσε θετικός προς αυτή την κατεύθυνση, ξεκαθαρίζοντας όμως, πως δεν μπορεί ακόμα, να γίνει καμία τέτοια κίνηση, αν δεν υπάρξουν σαφείς οδηγίες. “Η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων είναι ένα θέμα για το οποίο, θα πρέπει να εξειδικευθεί η πληροφορία, που έχει δοθεί από την κυβέρνηση. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί. Για όλα έρχονται οδηγίες”, τόνισε.

Αναφορικά με το εάν υπάρχουν σκέψεις, να γίνει κάτι ανάλογο και σε Τυρό και Πούληθρα, τόνισε, πως η κάθε περιοχή έχει ιδιαιτερότητες και θα εξεταστούν όλα όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Αναφορικά με τα εάν θα γίνουν μειώσεις δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις που πλήττονται. ανέφερε:”Είμαι προβληματισμένος, γιατί δεν είναι μια απλή διαδικασία. Θέλει μια καλή εξειδίκευση. Θέλω να δω, πως θα κινηθούν και άλλοι Δήμοι, για να το πράξω και εγώ”

Όσον αφορά στις παραλίες με ξαπλώστρες (οργανωμένες παραλίες) ανέφερε, πως δεν νοικιάζονται από τον Δήμο. Ουσιαστικά- όπως είπε – το κουμάντο στις παραλίες το έχει η κτηματική υπηρεσία, ενώ αναμένεται ακόμα η ΚΥΑ, που βγαίνει κάθε χρόνο και η οποία καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας αυτών των παραλιών.

Για το εάν θα γίνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Δήμος Νότιας Κυνουρίας ο κ.Λυσίκατος δήλωσε μεταξύ άλλων: “Το μεγαλύτερο μας πρόβλημα είναι αυτό. Στην περιοχή μας κάνουμε πολλά και ποιοτικά φεστιβάλ. Παρακολουθούμε την ενημέρωση από το Υπουργείο αλλά και εδώ δεν υπάρχει ακόμα σαφές πλαίσιο.Για τα φεστιβάλ πρέπει να ξεκαθαριστεί τι είδους φεστιβάλ μπορούν, να γίνουν και με τι μέτρα.Θα δώσουμε έμφαση στο θερινό σινεμά που έχουμε”, ενώ ανέφερε, πως υπάρχει και μια πρώτη σκέψη να γίνει κάτι πολύ απλό για την διατήρηση του “Μελιτζάζ”, προκειμένου να στείλει ο Δήμος το μήνυμα πως δε σταματάει.

Αναφορικά με το αίτημα του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου για απαλλαγή Δημοτικών τελών – καθώς οι τουριστικές επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, τόνισε: “Είναι ένα δίκαιο αίτημα και θα το εξετάσουμε με θετικό μάτι”.

Τέλος ο κ.Λυσίκατος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το φετινό καλοκαίρι λέγοντας: “Πιστεύω πως αυτό το καλοκαίρι θα είναι ένα καλό καλοκαίρι για την Κυνουρία λόγω του ότι δεν έχουμε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και οι Έλληνες θα σπεύσουν να κάνουν τις διακοπές τους επιλέγοντας μικρές επαρχίες, που δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα λόγω κορωνοϊού. Επίσης θα επιλέξουν επαρχίες και τέτοια μέρη που μπορεί να το αντέξει και η τσέπη τους”, ενώ ανέφερε πως τις τελευταίες ημέρες, υπήρξε μια κίνηση στην περιοχή και ένα πνεύμα αισιοδοξίας.

Ακούστε την συνέντευξη: