Χαρά Κεφαλίδου στη ΔΡΤ 91,5: «Το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταρρέει!» (ήχος)

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 11:51

Στην εκπομπή «Επί της ουσίας» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης μίλησε, τη Δευτέρα το πρωί, η βουλευτής Δράμας του ΚΙΝ.ΑΛ, Χαρά Κεφαλίδου, η οποία αναφέρθηκε στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Η κα Κεφαλίδου τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα πάει σε εκλογές, χωρίς να έχει κλείσει πρώτα η συμφωνία των Πρεσπών, καθώς η κυβέρνηση έχει πολλές εκκρεμότητες και μόλις αισθανθεί ότι έχει κλείσει η «ψαλίδα», θα προχωρήσει σε εκλογές. «Το κλίμα ολοένα βαραίνει» σημείωσε η βουλευτής και πρόσθεσε ότι η πτώση Μέρκελ δείχνει ότι έχουν αλλάξει οι συσχετισμοί και έχει γίνει ρευστό το τοπίον στην Ε.Ε., επομένως θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με άλλη σοβαρότητα.Όσον αφορά τα εσωτερικά θέματα, η κα Κεφαλίδου ανέφερε ότι «έχουμε μπει στον αστερισμό της Συνταγματικής Αναθεώρησης», κομμάτι της οποίας, που θα τόνωνε το προφίλ της κυβέρνησης, ήταν και η συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εγκλωβιστεί σε μια σκανδαλολογία, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «εργαλειοποιεί» τα πάντα, ακόμα κι αυτό, μιλώντας για μια ιστορική συμφωνία. «Δεν υπάρχει καμία σοβαρότητα  στις εξαγγελίες τους. Το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ καταρρέει» ανέφερε η βουλευτής Δράμας, που θύμισε ότι πρώτο το ΚΙΝ.ΑΛ είχε θίξει το θέμα της μεγάλης προσοχής που χρειάζεται η διαχείριση του κλήρου και πως η όλη συμφωνία έχει «στο ποδάρι», χωρίς συζήτηση και οικονομοτεχνική μελέτη, χωρίς να το γνωρίζουν ούτε οι κληρικοί, ούτε οι Μητροπολίτες και, προπαντός, ούτε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Παράλληλα αποκάλυψε ότι την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Αναφερόμενη στις αυτοδιοικητικές εκλογές, η κα Κεφαλίδου σημείωσε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικές, γιατί αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη, ενώ τόνισε ότι έχει μεγάλη σημασία να ακουστούν προγράμματα, να ακουστούν άνθρωποι «να λένε τί όραμα έχουν για τον τόπο τους». «Να ψηφιστούν σοβαροί και άξιοι άνθρωποι», κατέληξε στις δηλώσεις της η κα Κεφαλίδου.

Ακούστε το ηχητικό με ολόκληρη τη συνέντευξη: