Χάρης Καστραντάς στη ΔΡΤ: «Μεγάλος στόχος το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και η πρόκριση στο Παγκόσμιο»

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 12:31

Σε μια περίοδο όπου η πανδημία ακόμη καλά κρατάει ο Ελληνικός αθλητισμός προσπαθεί να «πατήσει και πάλι στα πόδια του». Το ίδιο συμβαίνει και με το χώρο της ποδηλασίας, όπου οι αθλητές συνεχίζουν την προετοιμασία τους εν’ όψει των προσεχών αγωνιστικών τους υποχρεώσεων όπως σιγά-σιγά επανεκκινούν. Εξ’ αυτών και ο Αρκάς πρωταθλητής Χάρης Καστραντάς, ο οποίος μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες συμμετείχε για ακόμη μια χρονιά στον Διεθνή Γύρο Ρόδου, στον οποία δίνει συνεχώς παρουσία, ενώ έχει συνδυάσει και με σημαντικές διακρίσεις.

Με αφορμή αυτή τη συμμετοχή ο Χάρης Καστραντάς μίλησε στη ΔΡΤ για την παρουσία του στον αγώνα της Ρόδου, στις προσεχείς αγωνιστικές του υποχρεώσεις και τους μεγάλους φετινούς του στόχους.Σχετικά με την αγωνιστική παρουσία του στο Διεθνή Αγώνα Ρόδου τόνισε ότι λόγω της πανδημίας αλλά και των δύσκολων συνθηκών με τον καιρό και την αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας με τη σεζόν και το συγκεκριμένο αγώνα, δεν ήταν ουσιαστικά προετοιμασμένος για το συγκεκριμένο Γύρο, ενώ δεν έλλειψη και μια άτυχη στιγμή με τον τραυματισμό του πάνω από το γόνατο.

Στο αν έπαιξε ρόλο και η ψυχολογία λόγω της περιόδου της πανδημίας, ο Χάρης Καστραντάς συμφώνησε προσθέτοντας όμως ότι οι ξένοι αθλητές ήρθαν στη Ρόδο ήδη με 10-15 αγώνες στα πόδια τους συγκριτικά με τους Έλληνες αθλητές που είχαν τον πρώτο τους αγώνα. Όταν στην περσινή διοργάνωση ξένοι και Έλληνες έδιναν τον πρώτο τους αγώνα.

Σημαντική εξέλιξη για τον ίδιο αποτέλεσε και η μεταγραφή του στον Π.Ο.Βολου δίπλα σε Παγκόσμιους και Ευρωπαϊκούς πρωταθλητές όπως τα αδέρφια Βολικάκη, ο Σωτήρης Μπρέτας κ.α. και μετά από μια δύσκολη περίοδο όπου κινήθηκε δικαστικά κατά της ΑΕΚ προκειμένου να πάρει το δελτίο του, το οποίο δεν του παραχωρούσε ο «κιτρινόμαυρος» σύλλογος. Ο Καστραντάς μας είπε ότι αποτελεί από μόνο του μεγάλο κίνητρο να αγωνίζεσαι σ’ ένα καλά οργανωμένο σωματείο μαζί με σπουδαίος αθλητές στο χώρο.

Στους επόμενους στόχους του μετά το Γύρου Ταϊλάνδης ο οποίος τελικά δεν θα διεξαχθεί, ακολουθεί ο Γύρος Εσθονίας στα τέλη Μαΐου, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και στη συνέχεια αγώνες σε Κόσσοβο και Βουλγαρία. Για τον ίδιο τέλος μεγάλος στόχος αποτελεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που πιθανότατα να του εξασφαλίσει και την συμμετοχή του και εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τον προσεχή Σεπτέμβριο στο Βέλγιο.