Χόρεψε…με την καρδιά της η χορευτική ομάδα της Τεγέας! (pics & vid)

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018 11:34

Ενάντια στο βροχερό καιρό και με ιδιαίτερα συντροφικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες, 16 Αυγούστου, η χορευτική εκδήλωση “Χορεύοντας το ξημέρωμα”, από τη χορευτική ομάδα του Τεγεατικού Συνδέσμου. Παρά τη γρήγορη αλλαγή του χώρου και του σκηνικού που είχε προγραμματιστεί να είναι υπαίθριο, η χορευτική ομάδα του Τεγεατικού Συλλόγου, με επικεφαλής τον χοροδιδάσκαλο κ. Γιάννη Θεοδωρόπουλο, παρουσίασε τη δουλειά της στο κοινό, στην πρώην Σχολή Οικοκυρικής στην Τεγέα που βρίσκεται πίσω από το χώρο της Παμπελοποννησιακής Έκθεσης.

Η χορευτική ομάδα της Τεγέας, μέσα από λαϊκά, δημοτικά ακούσματα και χορευτικά δρώμενα ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στη λαϊκή παράδοση και την απόλυτη σύνδεσή της με τον ήλιο, τη σελήνη και τον ουρανό. Κατά τη διάρκεια της παράστασης, παρεμβάλλονταν αφηγηματικά μέρη που μετέφεραν στον κόσμο της εκδήλωσης, τις περιγραφές μεγάλων ποιητών, όπως ο Σεφέρης, ο Ελύτης, ο Σολωμός, για τα φυσικά φαινόμενα, ή αναδείκνυαν την ποιητικότητα του δημοτικού τραγουδιού και την αξία του στη νεοελληνική παράδοση.Μέσα σε αυτή την υποβλητική ατμόσφαιρα, μικροί και μεγάλοι έγιναν κοινωνοί μιας παράστασης που περισσότερο θύμισε γειτονικό γλέντι και τοπικό ξεφάντωμα. Αξίζει να σημειωθεί, η σημαντική συμμετοχή του κοινού, το οποίο χειροκροτούσε, σφύριζε και ενθάρρυνε τους χορευτές κα’ όλη τη διάρκεια.

Τέλος, μπορεί η παράσταση να είχε προγραμματιστεί να λάβει χώρα στο χώρο της 48ης Παμπελοποννησιακής έκθεσης, ωστόσο μέσα από αυτή την αλλαγή σχεδίων, η πρώην οικοκυρική σχολή που αποτελεί ένα πραγματικά όμορφο κτήριο αντάξιο του περιβάλλοντα χώρου γέμισε ζωή, γλέντια και φωνές μετατρέποντας την μια βροχερή μέρα σε ένα πολύ όμορφο βράδυ.

"Χορεύοντας το ξημέρωμα" από τη χορευτική ομάδα Τεγεατικού Συλλόγου