Χωρίς χρίσμα από τη ΝΔ οι δήμοι Καλαμάτας, Τριφυλίας, Πύλου-Νέστορος και Οιχαλίας

Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019 12:04

Η Νέα Δημοκρατία με απόφαση του πρόεδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει δώσει χρίσμα σε κανέναν υποψήφιο δήμαρχο, ενώ τη δεύτερη Κυριακή θα στηρίξει τον γαλάζιο υποψήφιο, μόνο εάν έχει αντίπαλο από άλλο κόμμα ή ανεξάρτητο.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή τη δεύτερη Κυριακή μονομαχούν δύο νεοδημοκράτες υποψήφιοι, το κόμμα θα τηρήσει στάση ουδετερότητας, αφήνοντας τους ψηφοφόρους να επιλέξουν τον καλύτερο.Το ξεκάθαρο αυτό μήνυμα, που έστειλαν την περασμένη Κυριακή από την Κυπαρισσία ο βουλευτής, Βασίλης Κικίλιας, η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Νατάσσα Κυριακοπούλου και ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Τριφυλίας, Γιώργος Φωτεινός, προφανώς ξεπερνά τα σύνορα του Δήμου Τριφυλίας και αφορά τους γαλάζιους υποψήφιους όλων των δήμων της Μεσσηνίας.

Υπενθυμίζουμε ότι τους 4 από τους 6 δήμους της Μεσσηνίας τους διεκδικούν τουλάχιστον δύο γαλάζιοι υποψήφιοι:

Το Δήμο Καλαμάτας, οι Ελένη Αλειφέρη, Θανάσης Βασιλόπουλος και Μαρία Οικονομάκου (με αλφαβητική σειρά).

Το Δήμο Τριφυλίας οι Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, Παναγιώτης Κατσίβελας, Γιώργος Λεβεντάκης και Χάιδω Παναγιωτοπούλου.

Αντίστοιχα, το Δήμο Πύλου – Νέστορος, οι Δημήτρης Βραττάκος, Παναγιώτης Καρβέλας και Δημήτρης Καφαντάρης. 

Το Δήμο Οιχαλίας, οι Αριστείδης Σταθόπουλος, Γιάννης Αδαμόπουλος, Γιώτα Γεωργακοπούλου, Γιάννης Παπαδόπουλος και Σπύρος Αδαμόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνος στο Δήμο Μεσσήνης ο γαλάζιος υποψήφιος Γιώργος Αθανασόπουλος δεν έχει απέναντί του νεοδημοκράτη αντίπαλο, και γι’ αυτό έχει στο πλευρό του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα στελέχη του.

Θ.Λ.

Πηγή: eleftheriaonline.gr