Χωρίς προβλήματα πέρασε η κακοκαιρία από το Δήμο Τρίπολης (+vd)

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 21:21

Χωρίς προβλήματα σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, πέρασε η κακοκαιρία των τελευταίων ωρών από το Δήμο Τρίπολης. Η βροχή όπως ανέφερε ο κ. Τζιούμης λειτούργησε ενεργητικά αφού δεν παρατηρήθηκε καταστροφική ένταση και δεν προκάλεσε ζημιές.

Νωρίτερα μάλιστα ο Δήμαρχος Τρίπολης πέρασε από τις περιοχής της Τεγέας και του Κορυθίου και διαπίστωσε ότι δεν υπήρξαν προβλήματα ή ζημιές, δείχνοντας ότι το συγκεκριμένο κύμα κακοκαιρίας απομακρύνεται πλέον από το Δήμο Τρίπολης, ενώ τονίστηκε ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου βρέθηκαν σε ετοιμότητα με καθαρισμούς φρεατίων και άλλες ενέργειες.Από την πλευρά του ο Δήμος Τρίοπλης σύμφωνα με τον κ. Τζιούμη τον επόμενο πιθανότατα μήνα θα προχωρήσει σε δημοπρασία συνολικού ύψους 1.800.000 ευρώ, για τους καθαρισμούς μικρών ρεμάτων και χαντακιών σε όλη την περιοχή Μαντινείας, Κορυθίου και Τεγέας, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το πλημμυρικό φαινόμενο σε περιόδους ιδιαίτερα αντίξοων καιρικών συνθηκών στις συγκεκριμένες περιοχές.

Παράλληλα όπως είπε κλείνοντας ο Δήμαρχος Τρίπολης προχωρά τις διαδικασίες για τα αντιπλημμυρικά έργα μέσα στην Αρκαδική πρωτεύουσα, αναμένοντας από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, να βγάλει πρόγραμμα για αντιπλημμυρικά έργα για την χρηματοδότηση δύο μεγάλων έργων ύψους 2.500.000 ευρώ και 4.500.000 ευρώ αντίστοιχα, το ένα εκ των οποίων μπορεί να ενταχθεί από το Υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα πλημμυρικών φαινομένων και στην Τρίπολη.