Χρ.Καλαμαράς: Τα προβλήματα των Σχολών Οδηγών λόγω κορωνοϊού και νέο σύστημα εξετάσεων για δίπλωμα (vid)

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021 15:28

Η κυκλοφοριακή αγωγή πρέπει να ξεκινήσει από το Νηπιαγωγείο -Τα πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής, όπως αυτό στο Μερκοβούνι, δυστυχώς έχουν μείνει ανεκμετάλλευτα

Από το 2015 έχουν ξεκινήσει τα προβλήματα για τις Σχολές Οδηγών, λόγω της συνεχούς διαμάχης των εξεταστών για δίπλωμα οδήγησης και του Υπουργείου.Αυτό αναφέρει ο Πρόεδρος των Σχολών Οδηγών της Αρκαδίας Χρήστος Καλαμαράς, τονίζοντας πως τα προβλήματα έχουν επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού και λόγω του γεγονότος πως δεν έχουν καταφέρει να μπουν σε κάποιο πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεών τους, είτε μέσω κάποιου κρατικού προγράμματος είτε μέσω κάποιου περιφερειακού.

Ο κ. Καλαμαράς δήλωσε πως περιμένουν τις κινήσεις της Περιφέρειας, μετά και την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ επεσήμανε πως η πρότασή τους είναι να δοθούν ξεχωριστά χρήματα ανά επαγγελματική κατηγορία.

Για τις ενισχύσεις από την Κυβέρνηση διευκρίνισε πως κάποιοι από τους εκπαιδευτές δεν πήραν επιστρεπτέα προκαταβολή, ενώ κάποιοι άλλοι πήραν.

Ο κ.Καλαμάρας αναφέρθηκε και στο νέο σύστημα εξετάσεων για δίπλωμα, το οποίο προωθείται από πλευράς Κυβέρνησης. Δήλωσε πως το σύστημα είναι το ίδιο με αυτό που είχε προτείνει και η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και είχε βρει αντιδράσεις και εξέφρασε συγκεκριμένες αντιρρήσεις για πτυχές του εν λόγω συστήματος, το οποίο, όπως λένε οι αρμόδιοι στοχεύει στην πάταξη της διαφθοράς. Και αναρωτήθηκε ο κ. Καλαμαράς “η διαφθορά θα παταχθεί αν οι εκπαιδευτές καθήσουν στο πίσω κάθισμα αντί στο μπροστά;”

Επίσης μιλώντας για το πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Μερκοβούνι, είπε πως δεν λειτούργησε ποτέ έτσι όπως έπρεπε και σημείωσε πως η Κυκλοφοριακή αγωγή θα πρέπει να διδάσκεται από το Νηπιαγωγείο.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Καλαμαρά στο βίντεο.