Χρ. Λαμπρόπουλος στη ΔΡΤ915: “Θα αναλάβουμε εμείς το κόστος για να γίνει στην Τρίπολη ένας σύγχρονος δρόμος προς το πανεπιστήμιο” (ήχος)

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020 10:52

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος

Αρχικά αναφερόμενος στο σημαντικό βήμα που έγινε – με την εύρεση του χώρου – για τη δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου στην Βυτίνα, τόνισε μεταξύ άλλων: “Πράγματι έχει βρεθεί ο χώρος, που θα μας παραχωρηθεί δωρεάν. Είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Η προσπάθεια μας από την αρχή είναι, να ενισχυθεί η Γορτυνία με κάθε τρόπο.Το επόμενο βήμα είναι να εντάξουμε στο πρόγραμμα μας την δαπάνη για το συγκεκριμένο κέντρο, άλλα θεωρώ, πως αυτό θα στηριχτεί από όλους, για να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες , προκειμένου να ξεκινήσει ένα σημαντικό έργο για την περιοχή”, ενώ συμπλήρωσε, πως στόχος είναι να γίνει στην περιοχή ένα οργανωμένο προπονητικό κέντρο, για να κάνουν εκεί προετοιμασία ομάδες και αθλητές διαφόρων ομάδων. “Οι συνθήκες είναι κατάλληλες. Προφανώς θα υπάρξει ενας κανονισμός λειτουργίας. Σχεδιασμός είναι να αποτελέσει ένα προπονητικό κέντρο, που θα φέρει κόσμο στην περιοχή”, υπογράμμισε.Στην συνέχεια αναφερόμενος στο κρατικό κτήμα Βυτίνας, εκεί όπου υπάρχουν διαθέσιμα – άλλα αναξιοποίητα – 7.500.000 εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε: “Είναι σίγουρο πως ο Υπουργός ο κ.Βορίδης θα έρθει και θα μιλήσουμε και για αυτό το θέμα. Είναι μια προνομιακή έκταση στην Βυτίνα, όπου μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα, όπως ενα πράσινο ΙΕΚ που θα μπορούσε, να είναι πρότυπο για όλη την χώρα. Όταν υπάρχουν χρήματα διαθέσιμα είναι έγκλημα απέναντι στον λαό να μην τα αξιοποιούμε”.

Μιλώντας για την Μεγαλόπολη και την μεταλιγνιτική εποχή, υπογράμμισε: “Για την νεολαία της Μεγαλόπολης, δεν μπορεί να είναι στόχος κανενός να δουλεύουν τα παιδιά αυτά στα ορυχεία. Δεν θα συμφωνήσω πως η απολιγνιτοποίοηση είναι βίαιη, γιατί μιλάμε γι αυτό εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Γίνεται γρήγορα επειδή ολιγωρήσαμε πολλά χρόνια τώρα. Οι επιλογές που θα γίνουν τώρα, θα σηματοδοτήσουν το μέλλον – καλό ή όχι – της Μεγαλόπολης για τα επόμενα χρόνια. Γι αυτό και γίνεται διάλογος, για να δούμε τι θα γίνει”, ενώ συμπλήρωσε: “Έχουμε ήδη βάλει στις ράγες το θέμα του επιχειρηματικού πάρκου, που το θεωρώ μείζον για την εξασφάλιση και θέσεων εργασίας. Επίσης δρομολογείται και η σύνδεση όλης της Μεγαλόπολης με το δίκτυο φυσικού αερίου. Το στοίχημα της κυβέρνησης και της Περιφέρειας είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα κάνουν ελκυστική της Μεγαλόπολη”.

Επιπλέον αναφερόμενος στην Γορτυνία και τους καταρράκτες της Ελαίας – που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πόλο έλξης τουριστών – κάτι που δεν συμβαίνει λόγο της κάκιστης κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο δρόμος που οδηγεί στο σημείο, αλλά και στην δέσμευση του για την βελτίωση αυτού του δρόμου, τόνισε πως θα προχωρήσει άμεσα το έργο αυτό. Επιπλέον απαντώντας στην κριτική που ασκείται από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ.Γιαννακούρα, τόνισε: “Είναι πολιτική τοποθέτηση να λες, πως ήμουν 9 χρόνια στην διοίκηση και άφησα ανεκτέλεστα έργα; Τι να απαντήσω; Πως άφησαν μελέτες μη υλοποιήσιμες; Ο λαός της Αρκαδίας θέλει έργα και όχι ανακοινώσεις”.

Για το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Τεγέας και το πότε θα ολοκληρωθεί ανέφερε: “Ελπίζω μέσα στο καλοκαίρι να τελειώσει. Έχει ολοκληρωθεί πλην ενός τμήματος που αφορά στην αδειοδότηση από την αρχαιολογική υπηρεσία. Εκτιμώ πως θα το έχουμε μέσα στο καλοκαίρι. Πρέπει να δοθεί μια έγκριση για να τοποθετηθούν τα αποδυτήρια”

Τέλος, αναφερόμενος σε ένα μείζον θέμα για την περιοχή μας που δεν είναι άλλο από τον δρόμο που οδηγεί στο πανεπιστήμιο στην Τρίπολη, δήλωσε: “Η Περιφέρεια θα βοηθήσει με την χρηματοδότηση, έτσι ώστε να υλοποιηθεί το έργο. Θα κάνουμε προγραμματική σύμβαση. Με τον Δήμαρχο Κώστα Τζιούμη έχουμε μια άριστη συνεργασία. Είναι αδιανόητο να περνάει ένας γονιός από αυτό τον δρόμο, για να δει που θα σπουδάσει το παιδί του. Το έργο είναι απολύτως απαραίτητο. Το κόστος των απαλλοτριώσεων θα το αναλάβει ο δήμος και εμείς το κόστος του έργου”.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: