Χρ. Στάικος: “Μετά τη δημόσια συγγνώμη Γεωργιάδη για τη φαρμακευτική κάνναβη, ο κ. Βλάσης έχει να πει κάτι γι’αυτό;”

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021 15:14

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδης δήλωσε, από το βήμα της Βουλής, ότι η στάση της Νέας Δημοκρατίας το 2018 στις νομοθετικές κινήσεις της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη φαρμακευτική κάνναβη ήταν λανθασμένη.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, Χρήστος Στάικος με ανάρτησή του δήλωσε:
“Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη. Ο κ. Βλάσης που ήταν και εισηγητής;
Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι ο εισηγητής της ΝΔ στο νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη το 2018, ήταν ο κ. Βλάσης, ο οποίος έλεγε χαρακτηριστικά:”Αν ο κ. Καρανίκας θέλει την Ελλάδα να την κάνει όπως την έχει στο μυαλό του, έναν ατελείωτο μπάφο, εμείς, για εμάς και για τα παιδιά μας, δεν θα το επιτρέψουμε».
Μετά τη δημόσια συγγνώμη του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος ήταν σε αυτή τη γραμμή και έλεγε τα ίδια για τον Νίκο Καρανίκα, ενώ τώρα αναγνωρίζει την αξία της φαρμακευτική κάνναβης και του νόμου που φέρνει επενδύσεις στη χώρα, μήπως και ο κ. Βλάσης έχει να πει κάτι για αυτό;
Όταν μάλιστα ο νόμος ψηφίστηκε, αναλάβαμε στον οργανισμό Enterprise Greece να προωθήσουμε τη νέα νομοθεσία στο εξωτερικό και να κάνουμε συναντήσεις ενημέρωσης σε ενδιαφερόμενους επενδυτές. Επειδή είχε ήδη ψηφιστεί και ο νόμος για την κλωστική κάνναβη και είχαμε προαναγγείλει τη νέα πρωτοβουλία, το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο. Κάτι που αναγνωρίζεται σήμερα.
Στην Αρκαδία, δραστηριοποιούνται άτομα στην βιομηχανική κάνναβη και υπάρχουν αρκετοί που έχουν κάνει καινούριες προσπάθειες. Μία τέτοια επιχείρηση είχαμε επισκεφτεί στο χωριό Κάψια και με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου, πριν δύο χρόνια.
Σε παρέμβασή μου το 2018 στο περιφερειακό συνέδριο που είχαμε οργανώσει στην Τρίπολη, είχα αναφερθεί, μεταξύ άλλων, και σε αυτή τη νέα εξέλιξη και δυνατότητα που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στην περιοχή μας για επενδύσεις στη βιομηχανική και φαρμακευτική κάνναβη. Και στη Μεγαλόπολη ακόμα περισσότερο, που έχει αυξημένες ανάγκες.
Στη φωτογραφία είμαστε με το Νίκο Καρανίκα τον Costas Zachariadis στην περσινή έκθεση για την κάνναβη, CANNABISEXPO 2020 στην Αθήνα.”