Χρ.Στάικος: “Ο κ.Μητσοτάκης αντιμετωπίζει τον κορωνοϊό μικροπολιτικά και όχι με αξιοπιστία” (vid)

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 16:25

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης του Συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Οι προτάσεις τους για την πανδημίαΜε το μήνυμα «Εμβολιαζόμαστε είμαστε θετικοί στη ζωή» ξεκίνησε την συνέντευξή του ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Χρήστος Στάικος , η οποία δόθηκε με σκοπό να ενημερωθεί ο κόσμος της Αρκαδίας για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΝΕ του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για θέματα που τους απασχολούν.

Από τα κύρια θέματα που έθεσε ο κ. Στάικος ήταν η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας , η απολιγνιτοποίηση και η πολιτική για την ενέργεια, οι πυρκαγιές και η αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών αλλά και ζητήματα καθημερινότητας, όπως η ακρίβεια που έχει πλήξει τον οικονομικό προϋπολογισμό των ασθενέστερων.

Ο κ. Στάικος τόνισε μεταξύ άλλων πως για το θέμα του εμβολιασμού πρέπει να τον ενισχύσουμε με τη λογική του «πόρτα –πόρτα» (δεν είχαν ανακοινωθεί τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης την ώρα που δόθηκε η συνέντευξη).

Δήλωσε πως η Κυβέρνηση προσπάθησε να αξιοποιήσει την κατάσταση μικροπολιτικά και σημείωσε πως θα πρέπει να καταργηθούν οι πατέντες για να μπορέσει να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος σε όλον τον κόσμο.

Ο Συντονιστής της ΝΕ Αρκαδίας επεσήμανε πως οι πολίτες και στο θέμα του κορωνοϊού νιώθουν ανασφάλεια και αγωνία για το αύριο και μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση, γιατί έχει την αριστερή νοοτροπία που είναι κρίσιμη σε τέτοιες κρίσεις.

Για το θέμα της ακρίβειας σημείωσε πως δεν έχουν ληφθεί μέτρα και όλα αφήνονται να κυλούν χωρίς έλεγχο, λες και πρόκειται για φυσικό φαινόμενο που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Ο κ. Στάικος μίλησε αναλυτικά για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της απολιγνιτοποίησης και της ενέργειας και τόνισε πως θα έπρεπε να υπάρχει ένα μεταβατικός στάδιο και μέτρα ενίσχυσης, όπως το Εξοικονομώ –Αυτονομώ ειδικά για την περιοχή της Μεγαλόπολης αλλά και άλλα προγράμματα που θα έκαναν πιο ομαλή την μετάβαση και την προσαρμογή στην μεταλιγνιτική περίοδο.

Επίσης αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν κάνει τόσο για το ζήτημα αυτό, με τελευταία την εκδήλωση στη Μεγαλόπολη, αλλά και για τις πυρκαγιές στη Γορτυνία, μάλιστα πριν λίγα 24ωρα διοργανώθηκε και εκδήλωση στη Λιοδώρα με την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και όσων επλήγησαν.

Ο κ. Στάικος εξέφρασε την άποψη πως σε τέτοια ζητήματα θα πρέπει να υπάρχει ενεργή συμμετοχή των πολιτών, ώστε να διαμορφώνονται προτάσεις και λύσεις.

Τέλος μίλησε για το Συνέδριο του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει τον Φεβρουάριο, λέγοντας πως στόχος τους είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ένα προοδευτικό κόμμα, σύγχρονο και οικολογικό που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και προκλήσεις των καιρών και να βγει φυσικά πρώτο κόμμα στις ερχόμενες εκλογές.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Στάικου στο βίντεο.